Ujedinjena Srpska traži od svih koalicionih partnera u Skupštini opštine Srebrenica smjenu predsjednika Skupštine u ovoj lokalnoj zajednici Ćamila Durakovića jer niko ne smije da vrijeđa Republiku Srpsku i njene građane.

Iz Ujedinjene Srpske je saopšteno da je ova stranka bila protiv i nije glasala za izbor Durakovića.

– Duraković je, nakon izbora na mjesto predsjednika Skupštine, zloupotrijebio povjerenje odbornika koji su ga izabrali i bavi se aktivnostima koje izazivaju podjele i unose nemir među građane Srebrenice – stav je Ujedinjene Srpske.

U saopštenju se navodi da Ujedinjena Srpske očekuje brzo reagovanje svih odbornika iz partija registrovanih u Republici Srpskoj, koji, kako su naveli, moraju poslati poruku da niko ne smije da vrijeđa Republiku Srpsku i njene građane.

Prijedlog inicijative za smjenu uputili su Opštinski odbor Ujedinjene Srpske Bratunac i stranački Regionalni odbor Birač.

Predsjednik Skupštine opštine Srebrenica Ćamil Duraković nedavno je objavio na društvenim mrežama da je Tužilaštvu BiH podnio krivičnu prijavu protiv novinara RTRS-a Branimira Đuričića zbog njegovog stava na Tviteru o Srebrenici.

Autor: RTRS