Četvrti kamp Fudbalskog kluba Partizan u Republici Srpskoj zvanično je zatvoren, a poslednjeg dana rada crno-bela ekspedicija posetila je Prijedor čiji je gradonačelnik Dalibor Pavlović dao podršku ovoj akciji. Učesnici kampa družili su se sa vršnjacima iz Rudar Prijedora, a organizovano je na igralištu “Suvi Prijedor”. Goste je dočekao Žarko Kovačević, zamenik gradonačelnika Prijedora.

-Ovo je naša sportska budućnost i Grad Prijedor će i ubuduće ulagati u ovakve i slične akcije u kojima s eokupljaju mladost i talenti – istakao je Žarko Kovačević, koji je dobio prigodne poklone od predstavnika FK Partizan kao navijač ovog kluba.

Kamp je organizovan uz tehničku pomoć Škole fudbala Mladost Glamočani, a talentovani dečaci su trenirali još u Laktašima, Jaružanima, Trnu, a pre Prijedora posetili su i Gradski stadion u Banjaluci gde ih je dočekao predsednik fudbalskih saveza Republike Srpske i BiH Vico Zeljković.

Učesnici kampa bili su dečaci rođeni od 2006. do 2014. godine, a bili su smešteni u hotelu “San” i imali su dva treninga dnevno, dok ih je na terene prevozio za ovu priliku specijalno brendirani autobus u obeležjima Partizana. Najbolji polaznici će dobiti mogućnost da treniraju i igraju utakmice sa mlađim selekcijama Fudbalskog kluba Partizan u Beogradu.

Sa mališanima, kojih je ove godine bilo više od 60 i koji su došli i iz Slovenije, Austrije, Italije, Francuske i Nemačke, Srbije, trenirali su treneri iz Partizanove škole fudbala: Zvonko Popović, Dragan Kecman i Zoran Mamić, dok je Predrag Jušić bio zadužen za rad s golmanima.

Pomoć u organizaciji kampa uz mnogobrojne sponzore pružili su Ministarstvo porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske, kao i opština Laktaši, čiji je gradonačelnik Miroslav Bojić dao znak za početak ovog druženja, a svim učesnicima bila je obezbeđena oprema tehničkog sponzora beogradskog kluba, kompanije “Najk”.

Dejan Boganović, direktor marketinga FK Partizan na zatvaranju kampa je, uz reči zahvalnosti, uručio i klupsku plaketu Milenku Petroviću, direktoru Škole fudbala Mladost Glamočani za uspešnu saradnju u organizaciji kampova u Republici Srpskoj.

Izvor: Sportski žurnal