Srđan Amidžić, odbornik SNSD u Skupštini grada Banjaluka, koga je gradonačelnik Banjaluke juče prozvao predstavljajući izvještaj Tima za reviziju, reagovao je na tvrdnje Draška Stanivukovića.

U pisanoj izjavi za medije, Amidžić, koji je nekada bio zamjenik gradonačelnika, poručio je da želi argumentima da dokaže da se radi o kleveti i lažima i da zaštiti ljude koji su prozvani i njihove  porodice, koje nemaju nikakve veze sa njegovim poslom.

– Istinu je lako dokazati, da ja lično od 2019. nisam u vlasništvu navedenog privrednog društva, kao što su vlasništvo napustili i drugi koji su se bavili politikom, a kako bi se izbjegle upravo ovakve situacije. Najveću neprijatnost osjećam zbog akcionara tog privrednog društva, a koji pored jake konkurencije od 24 ostala privredna društva iz te oblasti nastoje na tržištu da ostvare što bolje poslovne rezultate i čija poslovna orijentacija nije rad sa javnim sektorom, a sada prolaze kroz ovakvu situaciju te im se nanosi poslovna šteta – napisao je Amidžić.

Podsjećamo, Stanivuković je juče govorio o firmama koje je osnovao Amidžić i profitu koje su ostvarile.

– Istakao je da se firme osnivaju da bi ostvarivale dobit, pa se gradonačelnik pita kako je profesor Ekonomskog fakulteta uspio ocijeniti šta je pametno ulaganje. Toliki nivo svijesti i informisanosti po meni bi trebao biti minimum od nekoga ko se nalazi na tako bitnoj funkciji i ko bi trebalo da promoviše povoljan privredni ambijent, ili su moja očekivanja prevelika!? Vjerujem da je teško to razumjeti onima koji su lično i porodično bogatstvo kao akcionari firmi stekli isključivo u poslovanju sa jednom državnom firmom. Za gradonačelnika su kriminalci akcionari firmi koje isključivo posluju na slobodnom tržištu i nemaju nikakve poslovne aranžmane s državom i državnim firmama – istakao je Amidžić.

Poručio je da gradonačelniku dobronamjerno želi da skrene pažnju da se problemi ne rješavaju performansima i virtuelnom stvarnošću, već mukotrpnim dugogodišnjim trudom, zalaganjem i učenjem. Istakao je da bi volio da može da govori uživo i opširnije o ovoj temi, ali da se desetak dana nalazi u izolaciji zbog korone.

Izvor: Srpskainfo