Ubistvo Olega Svidirova iz Rusije koga je života lišio Vjačeslav, njegov najbolji prijatelj zbog toga što je silovao njegovu kćerku, dobilo je novu dimenziju nakon što je policija otkrila detalje osvete.

Prema saznanjima, Vjačeslav je ubio Olega pošto je u njegovom telefonu otkrio video materijal na kome se vidi kako Oleg siluje njegovu kćerku (8).

Vjačeslav i Oleg su sjedili za stolom i pili kad je otac video snimak na kojem Oleg zlostavlja njegovu kćerku.

Pošto su bili prijatelji dugi niz godina, Oleg je više puta čuvao dijete, a po svoj prilici je kćerka svaki put bila zlostavljana, prenosi San.

Policija je saslušala i Vjačeslavljevu suprugu, koja je otkrila da su ona i njen suprug dali ultimatum Olegu da se sam preda policiji do 8 časova uveče ili da se sam ubije. Ipak, kasnije te večeri, Vjačeslav je odlučio da se osveti i primorao je svog nekadašnjeg najboljeg druga da pođe sa njim u šumu i da sa sobom ponese lopatu.

Tokom istrage je u šumi je pronađen grob u kome je sahranjen Oleg sa nožem zabijenim u srce. Policija je zatim uhapsila Vjačeslava i on je trenutno u kućnom pritvoru, optužen da je počinio teško ubistvo.

On je sve vrijeme policiji tvrdio da je u šumi između njih izbila ozbiljna svađa, kao i to da je Oleg sam naletio na nož tokom rasprave. Ipak, novi detalji zločina nikoga nisu ostavili ravnodušnim. Vjačeslav je silom odveo Olega u šumu, natjerao ga da sam sebi iskopa grob, a onda mu zabio nož pravo u srce, ubacio tijelo u grob i zakopao ga, prenosi Blic.

Istovremeno, policija je u telefonu pronašla još uznemirujućih snimaka, na kojima se vidi kako Sviridov zlostavlja još barem troje mališana. Izvori bliski slučaju naveli su da su u telefonu pronađeni snimci na kojima se vidi kako Oleg siluje dvije djevojčice, starosti 6 i 11 godina.

Prema snimcima se može zaključiti da je Oleg djecu zlostavljao barem pet godina prije nego što je Vjačeslav pronašao snimke u njegovom telefonu. Stanovnici sela, kao i brojni građani Rusije koji su čuli za slučaj, zahtjevaju od vlasti da Vjačeslava oslobode i da protiv njega ne bude podignuta optužnica.

– On nije ubica, on je samo štitio svoje dijete i našu djecu – rekao je jedan mještanin sela.

Izvor: Srpskainfo