Darko Milunović nije više predsednik premijerligaša Rudar Prijedora, umesto njega, dogovorno, tu funkciju obavljaće Aleksandar Topić, inače do sada član najužeg rukovodstav kluba. Milunović ostaje i dalje uz Rudar Prijedor, pomagaće koliko god bude mogao, a razlog što se povukao sa funkcije ključnog čoveka isključivo je lične prirode, jer priprema doktorsku disertaciju i namerava da okonča svoje profesionalno usavršavanje.

-Zbog privatnih obaveza koje imam ne mogu da budem stoodsto posvećen radu u klubu. Obavestio sam Skupštinu o svojoj odluci, tako da bi u narednom mesecu i službeno Rudar Prijedor trebalo da dobije novog predsednika – istakao je Darko Milunović.

U poslednjih šest godina Milunović je ostavio dubok trag u fudbalu Republike Srpske. Bio je član rukovodstva Borca kada je klub, nakon duboke krize i gotovo gašenja, krenuo uzlaznom putanjom, a on se isticao idejama koje su otvarale puteve za modernu organizaciju banjalučkog fudbalskog velikana. Između ostalog insistirao je da Škola fudbala Borca bude izvorište za formiranje ekipe koja može da bude jedna od vodećih na ovom delu Balkana. Potom, sa drugim članovima uprave crveno-plavih započeo je rekonstrukciju Gradskog stadiona, stvaranjem još boljih uslova za rad svakog segmenta Fudbalskog kluba Borac. Bio je prihvaćen i od navijača, i od Borčevih navjatrenihi pristalica “Lešinara”, uvek na usluzi i novinarima… I na taj način stvarao je sliku o sebi kao ozbiljnom sportskom pregaocu sa vizijom i idejama.

Posle je, u leto 2019. godine, preuzeo čelnu funkciju u Rudar Prijedoru, inače Milunović vuče koren na razmeđu Potkozarja i Podgrmeča, od kluba koji je gotovo tavorio, prvo je stvorio respektabilnu družinu koja je ostvarila uspeh na sportskom polju, a istovremeno stvarao i infrastrukturne uslove za kvalitetan rad svih selekcija “rudara” sa Sane. Prijedorčani su osvojili šampionsku krunu u Republici Srpskoj i posle šest godina se ponovo vratili u Premijer ligu BiH.

Veoma je cenjen na celom prostoru nekadašnje Jugoslavije kao fudbalski radnik, a posebno prijateljske veze ima sa Crvenom zvezdom u kojoj je i član rukovodećeg aparata. Često putuje za Beograd i na srpskoj Marakani se susreće sa Draganom Džajićem, Zvezdanom Terzićem i Mitrom Mrkelom, s kojima razmenjuje iskustva i obogaćuje svoje fudbalske vizije i razmišljanja.

Sve u svemu Darko Milunović izrastao je u fudbalskog poslenika od formata, a očekuje se da će, nakon što okonča doktorske studije, ponovo svojom energijom nastaviti započeti posao u Rudar Prijedoru i uopšte u fudbalu Republike Srpske kojem trebaju ljudi kao što je ovaj mladi i ostvareni čovek.

Dobitnik Zlatne plakete

Na devetom izdanju “Dana fudbala” u hotelu Bosna, februara 2019. godine, Darko Milunović je odlikovan Zlatnom plaketom Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Našao se tada u društvu Zvezdana Terzića, generalnog direktora Crvene zvezde, Milorada Vučelića i Vojislava Gajića, predsednika Partizana i Vojvodine, te Zorana Smileskog, makedonskog stručnjaka, jedinog trenera koji se s banjalučkim Borcem osvojio međunarodni trofej – Mitropa kup.

Svi oni su odlikovani od Fudbalskog saveza Republike Srpske koji je ove godine ušao u 30. godinu svog postojanja i rada.

Izvor: Sportski žurnal