Povodom zahtjeva Kluba odbornika PDP u Skupštini grada Banjaluka za smjenu generalnog direktora Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlade Đajića, oglasili su se i iz GO SNSD Banjaluka, čiji je Đajić kadar.

Naime, iz Kluba odbornika PDP u Skupštini grada su tražili od „nadležnih da momentalno smjene“ Đajića.

-Alarm da nešto nije u redu u funkcionisanju te ustanove već odavno zvoni, ali već šesto samoubistvo na UKC u prethodnih nekoliko mjeseci je tačka preko koje se ne smije preći – poručili su danas iz ovog kluba.

Nakon tih zahtjeva iz PDP stigao je odgovor iz GO SNSD Banjaluka.

– Opozicija u Banjaluci, u pokušaju da odbrani gradonačelnika Stanivukovića, ovaj tragični događaj pripisala je Vladi Đajiću i osoblju UKC-a. Klubu odbornika PDP-a  i gradonačelniku Stanivukoviću ovim putem poručujemo da pokušaji prikupljanja jeftinih političkih poena u ovoj situaciji su prevršili svaku mjeru. Ovaj nemili događaj dovoljno je potresao porodicu nastradale, kao i sve zaposlene u UKC. Opoziciji nije bila dovoljna izmišljena afera „Kiseonik“ , koja je potresla svakog građanina Srpske, a koja nije urodila plodom, pa su posegnuli za najjeftinijim političkim poenom, u ovom slučaju koristeći nečiju tragediju – navedeno je u saopštenju.

Kažu da je gradonačelnik Stanivuković prekjuče tražio ostavku Vlade Đajića, ali da nije naišao na podršku naroda na protestima koji, kako su naveli „predstavljaju fijasko svih opoziconih partija i njihovih lidera“.

– Gradski odbor SNSD-a Banjaluka najoštrije osuđuje ovaj pokušaj nametanja krivice predsjedniku Gradskog odbora Banjaluka Vladi Đajiću koji svoj posao radi odgovorno i profesionalno. Podsjećamo, prof. dr Vlado Đajić je položio Hipokratovu zakletvu, dok gradonačelnik Stanivuković zakletvu polaže stranim službama. Da opozicija svoju nemoć pokušava pokazati ovako neljudskim potezom, jasno je svim građanima Banjaluke i Srpske – zaključili su u GO SNSD.

Izvor: Srpskainfo