Kompanija „Sirius 2010“ odbacuje sve navode gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića o nelegalnoj gradnji stambenog i stambeno-poslovnog objekta u ulici Bože Varićaka u Banjaluci, koje su iznesene na današnjoj konferenciji za medije.

Naša kompanija od početka poštuje sve zakonom predviđene procedure za izgradnju pomenutih objekata, o čemu svjedoče uredno dobijene građevinske dozvole. I u nalazu Urbanističko-građevinske inspekcije Grada Banjaluka, nakon provedenog inspekcijskog nadzora koji potpisuju Boriša Mandić i Sanja Džida, konstatovano je da nisu utvrđene bilo kakve nepravilnosti u dokumentaciji, kao i da je samo gradilište uređeno, ograđeno i osigurano – kažu iz kompanije „Sirius 2010“.

Iz kompanije ističu da je na pomenutoj lokaciji Regulacionim planom predviđena upravo izgradnja stambeno-poslovnog objekta.

– To znači da ne stoje ni kvalifikacije da je na toj katastarskoj čestici došlo do gradnje mimo Regulacionog plana. Takođe odbacujemo izmišljenu priču o navodnom uticaju naše kompanije na rad i nalaze građevinske inspekcije, za vrijeme i u toku dobijanja UT uslova, lokacijske i građevinske dozvole za oba objekta. Sve to potvrđuje da cilj gradonačelnika Banjaluke nije poštovanje propisa i procedura, već obračun sa kompanijom „Sirius 2010“ koju, bez bilo kakvih argumenata, pokušava da uvuče u „političke igre“ – tvrde iz ove kompanije.

Iz kompanije „Sirius 2010“ naglašavaju da kompanija ima transparentnu vlasničku strukturu, što se može provjeriti i u sudskom registru.

– U tom kontekstu odbacujemo sve insinuacije kojima nas zlonamjerno povezuju sa bilo kojom drugom kompanijom i ličnostima na političkoj sceni – zaključuju iz kompanije „Sirius 2010“.

Izvor: Srpskainfo