U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) sutra se u većini predjela povremeno očekuje slaba kiša, uz dnevnu temperaturu vazduha od osam do 19 stepeni Celzijusovih.

Jutro će biti pretežno oblačno, sa slabim padavinama, ponegdje i suvim vremenom uglavnom na jugu, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Prijepodne i tokom dana u većini predjela povremeno će padati slaba kiša, a najmanje od jugozapada do juga, gdje će biti i dosta suvog vremena.

Tokom večeri u većini predjela preovladaveće suvo vrijeme, osim istočnog pojasa uz Drinu gdje će padati slaba kiša, a u visokim planinama će postojati uslovi za prolazni slab snijeg.

Jutarnja temperatura vazduha biće od šest do 11 stepeni, na jugu do 14, a na planinama od tri stepena Celzijusova.

Duvaće slab do umjeren vjetar, sjevernog i sjeveroistočnog smjera, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha izmjerena u 14.00 časova: Bjelašnica četiri, Han Pijesak i Mrakovica osam, Sokolac 10, Mrkonjić Grad, Bihać i Drvar 11, Čemerno, Srbac, Prijedor, Banjaluka, Srebrenica, Jajce, Sanski Most, Tuzla i Zenica 12, Nevesinje, Bugojno i Livno 13, Foča, Višegrad, Doboj, Bijeljina, Zvornik i Sarajevo 14, Bileća, Rudo i Trebinje 15, Grude i Mostar 16, te Neum 17 stepeni Celzijusovih.

Autor: SRNA/Srpskainfo