Marko Pavić, bivsi predsjednik DNS-a najvjerovatnije će biti kandidat opozicije za gradonačelnika Prijedora saznaje opcija.net.

On će imati podršku DNSa, SDSa i ostalih opozicionih stranaka.

Procjena je da jedino Pavić može pobijediti kandidata SNSDa nakon ostavke Dalibora Pavlovića. Time bi DNS bio zadovoljan i uslovljen da podrži kandidate opozicije za predsjednika Republike Srpske i člana Predsjedništva gdje bi kandidati bili iz reda PDPa i SDSa.

Takodje opozicija očekuje da podrsku Paviću da i SPS Gorana Selaka koji je inače do sada bio dio većine sa SNSD u Prijedoru. Time bi bio testiran SPS kao dio opozicije, jer je upravo SPS dio većine sa PDP i SDS u Banjaluci.

Opozicija izbore za gradonačelnika Prijedora vidi kao vrlo vazan događaj u pripremi za održavanje opštih izbora 2022. godine iako prema ovom rješenju postoji određeni otpor pre svega garniture mladih opozicionara.

Nenad Nešić predsjednik Dnsa posebno bi bio zadovoljan razvojem ovih događaja jer bi krenuo da vraća uticaj Dnsa u regiji Prijedor koji je u padu nakon registracije Narodne partije Srpske Darka Banjca, a istovremeno bi Pavić imao obaveze i ne bi bio u mogućnosti da sabotira njegov rad unutar DNSa gdje kao bivsi predsjednik i dalje ima veliki uticaj.

Unutar samog Prijedorskog odbora Dnsa Pavić je jedini koji moze da okupi sve snage i frakcije gdje jednu predvodi Goran Predojević predsjednik Gradskog odbora Dnsa Prijedor, a drugu Milenko Djaković bivši gradonačenik i Dragutin Rodić generalni sekretar Dnsa. Sam Pavić ozbiljno razmišlja o ovoj opciji i u narednim danima će obaviti razgovore kako sa rukovodstvom Dnsa tako i sa liderima opozicije.

Izvor: Opcija.net