Investiciono-razvojna banka (IRB) Republike Srpske i Ekonomski fakultet Univerziteta u Banjaluci potpisali su ugovor o obavljanju stručne prakse za studente ovog fakulteta.

z IRB su naveli da je i njihov i interes Ekonomskog fakulteta u Banjaluci da prepoznaju i na najbolji način obuče mlade i talentovane ljude, tako što ćemo im uz teorijski dio na fakultetu omogućiti i pružiti i najbolju praksu u IRB s ciljem ostanka mladih u Republici Srpskoj.

Ugovor su potpisali vršilac dužnosti direktora Investiciono-razvojne banke Republike Srpske Dražen Vrhovac i dekan Ekonomskog fakulteta Milenko Krajišnik.

FOTO:  IRB RS
FOTO: IRB RS

Praksa za studente biće realizovana u akademskoj 2021/22. godini, jedan radni dan u radnoj sedmici u zimskom i ljetnom semestru, u skladu sa nastavnim planom i programom fakulteta Studijskog programa Ekonomija i poslovno upravljanje i Poslovna informatika, saopšteno je iz IRB.

U toku trajanja prakse student će obavljati one aktivnosti koje su u skladu sa prirodom djelatnosti koju obavlja IRB, a neophodne su mu za sticanje znanja, vještina i kompetencija iz oblasti ekonomije i menadžmenta.

IRB Republike Srpske i Ekonomski fakultet u Banjaluci saradnju na prijemu studenata za praksu započele su 2017. godine. Od tada do danas saradnja traje bez prekida, svake akademske godine.

Izvor: Srpskainfo