Povodom prijetnji i uvreda koje su im uputili protivnici epidemijskih mjera i vakcinacije, epidemiolog Branislav Tiodorović kaže da to nije očekivao, a Predrag Kon da nikad neće zaboraviti uzvikivanje “Mengele”.

Moram da priznam da nisam očekivao. Ja sam čak mislio da s obzirom da sam se slobodno kretao svuda, da tamo gdje ja živim i oko mene i da u gradu koji je moj grad, nikada do sada nisam imao ni mrki pogled, a kamoli da mi neko nešto dobaci ili kaže. Ono što mene više brine jeste što je i moja porodica na ovaj način ugrožena i to je važnije nego ja – kaže epidemiolog Branislav Tiodorović.

Epidemiolog Predrag Kon kaže da nikada neće zaboraviti uzvikivanje “Mengele”, prenosi RTS.

– Ono što nikad zaboraviti neću je uzvikivanje “Mengele”. To je nacistički zločinac. Ljudi ne shvataju kakva je to teška uvreda kada sam ja u pitanju sa svojim jevrejskim porijeklom. Dakle, jednostavno toliko imam čvrsto ubeđenje da radimo jedan izuzetan posao, posebno značajan za stanovništvo Srbije, da sam miran potpuno – poručuje Kon.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić osudio je sinocj proteste koji su organizovani ispred stanova doktora Predraga Kona i Bratislava Tidorovića kao skandalozne.

Izvor: TANJUG/Srpskainfo