Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sveti Vračevi” u Bijeljini i “Sveti apostol Luka” u Doboju izvršeno je testiranje 772 laboratorijska uzorka, a novi virus korona potvrđen je kod 288 osoba.

Radi se o 134 muškarca i 154 žene, od kojih je 63 mlađe, 143 srednje i 82 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 76 osoba je iz Banjaluke, 36 iz Bijeljine, 28 iz Sokoca, 14 iz Doboja, po devet iz Zvornika, Modriče, Prijedora i Šamca, osam iz Pala, sedam iz Broda, šest iz Gradiške, po pet iz Dervente, Kotor Varoša, Ugljevika i Foče, po četiri iz Višegrada, Vlasenice, Istočnog Novog Sarajeva, Prnjavora i Teslića, po tri iz Bratunca, Istočne Ilidže, Kneževa, Čelinca i Šipova, po dvije iz Kozarske Dubice, Laktaša, Mrkonjić Grada, Petrova, Srebrenice, Trnova, Šekovića i po jedna iz Berkovića, Milića, Novog Grada, Ribnika, Rudog, Srpca, Trebinja i Čajniča.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je sedam smrtnih slučajeva. Radi se o četiri muškaraca i tri žene, srednje i starije životne dobi po jedno lice iz Novog Grada, Gradiške, Kozarske Dubice, Bijeljine, Petrova, Višegrada i Laktaša.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 82.545 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 4.705 osoba kod kojih je potvrđen test na ovaj virus.

Testirano je ukupno 339.780 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih je 587 – u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 181, a u ostalim bolnicama 406. Na respiratoru je 66 osoba (34 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 32 u ostalim bolnicama).

Pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 6.447 osoba.

Autor: RTRS