Dvoje učenika Elektrotehničke škole Prijedor, Marko Babić i Nađa Popović, plasirali su se na BH olimpijade iz programiranja i matematike. Takmičenja iz ovih nastavnih predmeta trebalo bi da budu održana krajem maja, odnosno početkom juna.

Republičko takmičenje iz programiranja

“Kada su u pitanju matematika i programiranje, možemo se pohvaliti da su naši učenici iz ta dva predmeta ostvarili plasman na državna takmičenja: Marko Babić iz programiranja i Nađa Popović iz matematike. Želim im mnogo sreće u nastavku takmičenja”, rekao je direktor Zoran Mršić.

Đaci ove škole ostvarili su dobre rezultate i na republičkom nivou. Plasirati se na takvo  takmičenje, uspjeh je sam po sebi, a kada se radi o čak tri predmeta, jasno je da iza toga stoji zajedničko zalaganje i trud kako učenika, tako i njihovih profesora. Iz matematike, fizike i programiranja, đaci ove prijedorske škole pokazali su šta znaju. Ponosni na svoje učenike bili su profesori mentori koji su ih pripremali za takmičenje. Jedan od njih je Jasmin Bapić.

“Mi se svake godine pripremamo za takmičenje iz matematike. Radimo redovno na časovima dodatne nastave, ali mnogo vremena đaci provedu vježbajući kod kuće. Mi, njihovi mentori, objasnimo im sve što ne bude jasno, a radimo s njima dodatno kad dođu u školu”, ističe Bapić.

Elektrotehničku školu Prijedor pohađa 429 učenika.

Izvor: kozarski.com