Zamjenik gradonačelnika Prijedora Žarko Kovačević organizovao je danas prijem za predstavnice Udruženja roditelja prijevremeno rođene djece “Mrvice”.

Ispred Udruženja prijemu su prisustvovale Jelena Ćetković, predsjednica Skupštine udruženja i Tamara Trkulja, Prijedorčanka i majka prijevremeno rođenih blizanaca.
One su predstavljajući Udruženje roditelja prijevremeno rođene djece “Mrvice” istakle da je ono i jedino u Republici Srpskoj i da postoji već pet godina. NJegovo djelovanje je humanitarno i usmjereno je na poboljšanje uslova za prijevremeno rođenu djecu, za psihološku i svaku drugu vrste podrške prema roditeljima koji se nađu u ovoj situaciji. Predstavnice udruženja upoznale su zamjenika gradonačelnika sa aktivnostima koje realizuju, kao i da je u toku kampanja “MI ZA NJIH”, koja ima za cilj da se pomogne adaptaciji i uređenju prostorija Udruženja “Mrvica” u Banja luci.
Zamjenik gradonačelnika je najavio da će Grad Prijedor učestvovati u obilježavanju 17. novembra- Međunarodnog dana prijevremeno rođenih beba, kao i da će u skladu sa finansijskim mogućnosti podržati rad ovog Udruženja koje se bori za ove naše čudesne male heroje.


Sa ovog sastanka upućen je zajednički apel prema građanima da pozivom na broj “1415” podrže akciju “Mrvica” koja će biti namijenjena adaptaciji i opremanju prostorija Udruženja, a samim tim i ostvarenju vizije djetinjstva jednakih prilika, za svu djecu rođenu prije vremena.

Izvor: prijedorgrad