Vršilac dužnosti direktora Investiciono-razvojne banke (IRB) Republike Srpske Dražen Vrhovac rekao je da ova banka priprema investicioni profil opština i gradova i da radnici IRB uveliko rade na terenu prikupljajući sve podatke iz cijele Republike Srpske.

Vrhovac je pojasnio da će taj investicioni profil sadržavati sve informacije o Republici Srpskoj, od potencijala ulaganja u turizam, rudarstvo, energetiku, do određenih zakonskih rješenja povoljnosti poreskog sistema, geostrateškog položaja i sve moguće informacije koje jednom investitoru mogu da pomognu.

– Nije ista privreda u Trebinju i u Banjaluci, u Bijeljini i u Prijedoru. Svaka opština i grad ima svoje obilježje, potencijal za određene privredne djelatnosti. Kada završimo investicione profile promovisaćemo ih na međunarodnim privrednim sajmovima, ali i dostaviti svim našim predstavništvima širom svijeta – istakao je Vrhovac.

On je naglasio da je poslovna politika IRB da bude zastupljena u svakoj regiji u Republici Srpskoj.

– Imamo svoju poslovnicu u Istočnom Sarajevu, Prijedoru, nedavno smo otvorili u Trebinju i do kraja godine otvaramo u Bijeljini. Sjedište nam je u Banjaluci i na taj način smo pokrili cijelu Republiku Srpsku – rekao je Vrhovac za portal Banjaluka.net.

On je objasnio da će IRB na taj način biti dostupna svim građanima i privrednicima širom Republike Srpske.

– Nedavno smo formirali i sektor za međunarodne investicije, Vlada nam je povjerila tu dužnost. Nama je to veoma drago, jer je ozbiljan posao da u IRBRS centralizujemo komunikaciju sa međunarodnim investitorima – rekao je Vrhovac.

Autor; SRNA/Srpskainfo