Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 758 laboratorijskih uzoraka, a virus korona potvrđen je kod 296 osoba.

Prema mjestu prebivališta, 79 osoba je iz Banjaluke, 28 iz Bijeljine, 22 iz Trebinja, 12 iz Kozarske Dubice, po devet iz Doboja, Laktaša, Pala i Prijedora, osam iz Bileće, po sedam iz Kotor Varoša, Modriče, Mrkonjić Grada i Ugljevika, šest iz Čelinca, po pet iz Bratunca, Višegrada, Zvornika, Kneževa, Ljubinja i Sokoca, četiri iz Istočnog Novog Sarajeva, Rogatice i Foče, po tri iz Gradiške, Lopara, Petrova, Ribnika, Han Pijeska, Šekovića i Šipova, po dvije iz Berkovića i Prnjavora i po jedna iz Vlasenice, Istočne Ilidže, Јezera, Novog Grada, Osmaka, Rudog, Stanara, Teslića, Čajniča i Šamca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 18 smrtnih slučajeva. Radi se o devet muškaraca i devet žena, srednje i starije životne dobi od kojih su četiri osobe iz Banjaluke, tri iz Gradiške, po dvije iz Doboja i Šipova i po jedna osoba iz Bijeljine, Bileće, Zvornika, Kozarske Dubice, Mrkonjić Grada, Novog Grada i Prnjavora.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 86.425 slučajeva virusa korona, a preminule su ukupno 4.923* osobe kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je ukupno 349.406 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 660, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 259, a u ostalim bolnicama 401. Na respiratoru je 71 osoba, 38 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 33 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 6.604 osobe.

*Napomena: Na dan 12.11.2021. godine, naknadno je prijavljen jedan smrtni slučaj koji se desio u prethodnom periodu (osoba sa prebivališem u Laktašima)

Izvor: RTRS