Preduzeće “Prijedorputevi” bi trebalo sa oko tri miliona maraka da asfaltira ulice i puteve na području Prijedora tokom narednih godinu dana. Ovo preduzeće je izabrano na tenderu Gradske uprave i bilo je jedini ponuđač.

Direktor preduzeća Prijedorputevi  Radenko Crnogorac podsjeća da je riječ o okvirnom sporazumu i da su radovi procijenjeni kumulativno. Na osnovu iskustva zaključuje da će biti oko 20 kilometara asfaltiranih puteva i ulica.

– Mi ovih dana očekujemo instrukcije od Gradske uprave koji će sve putni pravci biti tretirani. Imamo informaciju  da će sigurno u većini, ako ne i u svim mjesnim zajednicama, na teritoriji grada Prijedora biti tretirani određeni putni pravci, u onom smislu u kojem mjesne zajednice iskažu potrebu da njima znače ti putni pravci. Mogu ovako okvirno navesti da sigurno znam da će biti tretirana izbjeglička naselja, odnosno Aerodromsko naselje, Janjića pumpa, Vrbice, ali i sve ostale mjesne zajednice u manjem ili veće obimu – ističe Crnogorac.

On navodi da ovakvu vrstu ugovora u vezi sa afaltiranjem ulica i puteva, Grad Prijedor nije imao unazad nekoliko godina.

– Znamo da je posljednjih godina bila priča da postoji indicija da Gradska uprava želi da na neki način u veoma kratkom vremenskom periodu završi modernizaciju svih bitnih saobraćajnica u Gradu Prijedoru, ovaj ugovor je u vrijednosti od tri miliona maraka i ovo je sigurno  jedan od prvih koraka da se uđe u taj postupak – tvrdi Crnogorac.

On poručuje da će „Prijedorputevi“ maksimalno iskoristiti povoljne vremenske prilike za asfaltiranje, a ono što preostane nastaviće od proljeća naredne godine.

Izvor: Srpskainfo