Politički kuloari u Republici Srpskoj uveliko bruje o tome da je sasvim izvjesno da je Milan Radović sklopio savezništvo sa Strankom slobode i pravde Dragana Đilasa, kroz dogovor da združeno i simultano rade na destabilizaciji Srbije i Republike Srpske, a što bi po njihovoj zamisli trebalo da privuče pažnju i izazove intervenciju zapadnih ambasada, koje bi ih dovele na vlast mimo volje naroda.

Kako saznaje nacionalist.rs, od novembra 2020. godine, Đilas delegirao svog čovjeka od povjerenja, Branka Miljuša, koji je po tom zadatku posjetio Banja Luku, gdje je prenio Radoviću iskustva i savjete u pogledu širenja „lažnih vijesti“ i izazivanja uličnog haosa, a ova saradnja se potom dalje razvijala.

Nakon toga, Radović je po Đilasovom receptu iskoristio svoje „tajkunske“ poslove za finansiranje kampanje „trovanja“ javnog prostora različitim dezinformacijama, koje su prije svega usmjerene na unošenje razdora između rukovodstava Srbije i Republike Srpske, kao i na podsticanje vještačkih unutrašnjih razmirica u Savezu nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika.

Navodno su se Radovićevi interesi nedavno podudarili i sa zvaničnim Sarajevom, te je razmatrano na koji način bi moglo da se podstakne eskaliranje protesta u Beogradu oko murala Ratku Mladiću, radi izazivanja nasilja i sukoba na beogradskim ulicama za račun para-obavještajne službe Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića.

Podsjećamo da je nedavno objelodanjeno da Radović često boravi u Sarajevu, gdje izvodi građevinske projekte sa pripadnicima bošnjačkog kriminalnog miljea.

Izvor: ATV