Predsjednik Republika Srpske Željka Cvijanović posjetila je danas Memorijalni centar Jad Vašem i položila vijenac u spomen svim žrtvama Holokausta.

“Zajedničko stradanje srpskog i jevrejskog naroda tokom Drugog svjetskog rata obavezuje nas da pamtimo i učimo, ali i da se odlučno suprostavimo sve gruljbim pokušajima istorijskog revizionizma”, navela je Cvijanovićeva na “Instagramu”.

Cvijanovićeva je posjetila Memorijalni centar u prisustvu direktora za Balkan u Ministarstvu spoljnih poslova Izraela Dana Orijana.

 

Cvijanovićeva na grobu Teodora Hercla, osnivača cionističkog pokreta

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović danas je obišla muzej i položila vijenac na grob osnivača cionističkog pokreta Teodora Hercla za kojeg je rekla da predstavlja čvrstu spomu između srpskog i jevrejskog naroda.

“Hercl je veoma važna istorijska ličnost za Izrael i jevrejski narod u cjelini. Budući da potiče iz ugledne zemunske porodice, Teodor Hercl predstavlja čvrstu sponu između srpskog i jevrejskog naroda, na osnovu koje treba da razvijamo saradnju i dodatno jačamo naše odnose”, navela je Cvijanovićeva na “Instagramu”.

Cvijanovićeva je u muzeju i na grobu Hercla bila sa Jakovom Hagoelom, predsjedikom Svjetske cionističke organizacije koja predstavlja snažnu vezu između države Izrael i jevrejskih zajednica širom svijeta.

Izvor: ATV