“Neće Gara da primi vakcinu, ne priznaje svjetsku medecinu”. Ovi su stihovi već mjesecima balkanski megahit, a pjevala su ih i djeca u vrtićima, i studenti antivakseri na potestima u Beogradu i Milorad Dodik na Kočićevom zboru.

Ali, Gara je naglo okrenula ploču, jer joj je dragi poručio: ili se vakciniši, ili ništa od ljubavi! Da li je to uradila pod pritiskom?

Naravno, radi se o pjesmama Goci benda, “Vakcina” i “Vakcina 2”, koje su podigle neviđenu medijsku prašinu.

Kako je Goranu Ivanoviću Gociju uopšte palo napamet da usred pandemije napiše antivaksersku pjesmu?

I da zašto je, nakon što je Gara postala ultimativni hit, napisao drugi nastavak pjesme, u kojoj njen dragi Garu opominje da se vakciniše?

Da li je istina da je lično Milorad Dodik zvao Gocija i opomenuo ga da “pripazi na ponašanje” .

– Ma jok, nije me zvao ni Dodik, niti bilo koji drugi predstavnik vlasti! A nije bilo ni potrebe za tim. Nisam ja nikakav antivakser, naprotiv, prebolio sam koronu, još u vrijeme kada vakcina nije bila dostupna. Jedva sam preživio i mnogo sam se napatio, ne dao bog nikome. I naravno, čim je to bilo moguće, vakcinisao sam se – kaže Goci za Srpskainfo.

Autor objašnjava kako je nastala hit pjesma “Vakcina”, u kojoj je glavna junakinja, nestašna Gara, koja umjesto vakcine “prima bocu na Sokocu”, pa na kraju balade, nakon bocanja “u kolicima voza blizance po Romaniji”.

– Moji momci i ja smo htjeli da se našalimo. Uostalom, sve naše pjesme su šaljive. Nisam imao pojma kud će to otići i da će me optužiti da sam antivakser, odnosno da je moja pjesma posala antivakserska himna. Žao mi je zbog toga – kaže Goci.

Priča da je sve počelo u martu, kada je u borbi sa koronom jedva izvukao živu glavu.

Kad je izašao iz bolnice htio je da napravi pjesmu o tome koliko se napatio i da upozori ljude da se čuvaju korone.

Čak je i smislio stihove, u kojima opisuje bolove i bolničke dane.

– A onda su mi moji momci rekli: nemoj, Goci, tako tužnu pjesmu! Narodu je patnje preko glave. Ozdravio si, pametnije je da spjevaš nešto veselo na tu temu. I tako meni, nakon tog razgovora, u snu padne na pamet stih: “neće Gara da primi vakcinu…” – priča Goci.

Čim ju je snimio i pustio na tržište. Gara je postala je balkanski i pjevala se svuda.

– Pjevao je tu pjesmu sa mnom i Milorad Dodik, pod šatorom, na Kočićevom zboru. Naravno, nije ni on antivakser, samo se veselio s narodom – kaže Goci.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Ali, uskoro je i autor ukapirao da je đavo odnio šalu i da će ga, ako nešto ne preduzme proglasitri vodećim antivakserom s obje strane Drine. A to nije dobro za biznis.

I tako je nastala “Vakcina 2”, pjesma u kojoj je okrenuo ploču i jasno poručio Gari: ili se vakciniši, ili ništa od ljubavi!

– Nemoj više da me zoveš, poruke da pises, javi mi se zlato moje, kad se vakcinišeš. Ja te volim ko nijednu jer si cura divna, al’ me plaši lutko da si pozitivna – spjevao je Goci.

Prije nego što je objavljena “Vakcina 2”, Goci se oglasio na društvenim mrežama, porukom, kojom, na šaljiv način “grdi” Garu, a vaskoliki narod podstiče na vakcinaciju.

– Šta je bilo, Garo? Hoćeš da se vakcinišeš? Bravo, tako i treba. I ja ću se vakcinisati, čim dođu vakcine u Republiku Srpsku i BIH. I evo ti nove pjesme: “Hoće Gara da primi vakcinu i priznaje svjetsku medicinu. Hoće Gara da primi vakcinu i primiće bocu na Sokolcu” – napisao je Goci prije skoro pola godine.

Ali, kao za vraga, “Vakcina” broj jedan, dakle u kojoj “Gara neće da primi vakcinu” i dalje je mnogo slušanija, od one druge u kojoj hoće i mora da se vakciniše.

– Stvarno je popularna, ali opet moram ponoviti to je šaljiva pjesma, za veselje i razbibrigu, a ne pjesma protiv vakcinacije. Pustite kraju Garu i vakcinišite se, ljudi, korona je baš gadna bolest – poručio je Goci za Srpskainfo.

Izvor: Srpskainfo