ПРИЈЕДОР, 30. НОВЕМБРА /СРНА/ - Кандидат СНСД-а за градоначелника Приједора Слободан Јавор на вечерашњем предизборном скупу у Љубији .

Kandidat SNSD-a za gradonačelnika Prijedora Slobodan Javor rekao je da je Ljubija u proteklih 16 godina bila zapostavljena od lokalne vlasti, te je mještane upoznao da će početkom naredne godine početi rekonstrukcija pruge, što je jedan od preduslova za nastavak rudarenja u rudniku u tom mjestu.

Javor je na predizbornom skupu u Ljubiji naglasio da je ovo mjesto prihodima od rudarstva nekada gradilo Prijedor, a da do sada niko ništa konkretno nije uradio za ovu mjesnu zajednicu, pa je došao da čuje koje su potrebe.

“Moram da kažem da su ovi mještani veoma skromni ljudi. Traže osnovne uslove za život, malo infrastrukture, rasvjete, asfalta, osnovno u 21. vijeku. Veoma mi je žao što godinama niko od predstavnika gradskih vlasti nije dolazio da razgovara sa mještanima, a ukoliko je neko i našao vremena da dođe, bili su tu samo sa obećanjima”, naglasio je Javor.

On je istakao da Ljubija ima potencijal, kao i da se prije nepunih godinu dana, dolaskom SNSD-a na čelo grada i koalicionih partnera, taj stav mnogo promijenio.

Javor je novinarima rekao da se očekuju konkretne informacije od Vlade Republike Srpske i resornog ministarstva o tome kada bi rudnik “Ljubija” konačno mogao da počne da radi i da zaživi rudarenje na ovom području.

Prijevremeni izbori za gradonačelnika Prijedora biće održani 12. decembra i u izbornoj trci učestvuje 14 kandidata.

Slobodana Javora kao kandidata SNSD-a podržava još sedam političkih stranaka.

Autor: SRNA/ATV