Kandidat SNSD-a za gradonačelnika Prijedora Slobodan Javor izjavio je danas da je opredijeljen da građani novih naselja Aerodromsko, Vrbica i Janjića pumpa dobiju rješenja za legalizaciju nekretnina s obzirom na to da su izgradili domaćinstva na tim placevima.
“Sramota je da žive više od 20 godina u tim naseljima i da nemaju pravo da uknjiže te svoje nekretnine. Žalosno je što prethodnih 16 godina niko nije imao sluha za njihove probleme. SNSD je to pomjerio prije godinu dana sa nule. Dokaz tome su rješenja koja su završena na Aerodromskom naselju. Ono što zasigurno čvrsto mogu reći sugrađanima koji gravitiraju tim naseljima je da će rješenja biti završena u što je moguće kraćem roku i dostavljena na kućnu adresu”, rekao je Javor novinarima u Prijedoru.

On je naveo da je u prethodnih nekoliko dana obišao ova tri nova naselja i razgovarao sa sugrađanima o problemima i saznao da su pojedini mještani dobili rješenja o legalizaciji zemljišta, a pojedini nisu, te da je iz tog razloga inicirao sastanak sa rukovodiocem RUGIPP-ove Područne jedinice Prijedor Dejanom Đukanovićem.

“Razmatrali smo sve opcije koje su bile u prethodnom periodu. Do sada je oko 1.000 domaćinstava u Aerodromskom naselju dobilo rješenja o legalizaciji zemljišta. Oni koji nisu, neophodno je da dođu ovdje, da podnesu zahtjev za formiranje parcela, a možda se radi samo o tehničkoj grešci odnosno postoji mogućnost da ne postoji adresa u bazi ili adresa nije tačno navedena tako da nije bilo moguće dostaviti rješenje”, naveo je Javor.

Govoreći o druga dva naselja, Vrbice i Janjića pumpa, on je naglasio da je sve spremno za izlaganje na javni uvid i da se, nakon što se završi ova prva faza, prelazi na drugu fazu, a to je izrada i dodjela rješenja.

“Na moje pitanje zašto se do sada tako dugo čekalo odnosno zašto se čitav proces odužio, s obzirom na činjenicu da je SNSD prije godinu dana počeo aktivnost za dodjelu ovih rješenja, saznao sam da je problem tehničke prirode, da su izuzetno teške i komplikovane tehničke procedure i to je samo jedna faza pred pravna pitanja”, kaže Javor.

Izvor: Agencije