Saznajemo da se Milan Radović, nezvanični šef Srpske demokratske stranke (SDS) Republike Srpske, upustio u špekulativne poslove u zdravstvu, te da je u Srbiji registrovao firmu “MedicBooking”, preko koje namerava da obezbeđuje zdravstvene usluge raznim inostranim “sumnjivim likovima”, koji iz različitih razloga ne mogu da se jave na lečenje u svojim matičnim zemljama.

Zdrava logika govori da se verovatno radi o ljudima iz zemalja zahvaćenih ratom i terorizmom, ili da dolaze iz kriminalnog miljea, a koji bi preko Radovićevog “MedicBooking”-a dolazili u Beograd.

Radović je zamislio da se sve odvija kroz zaštićenu komunikaciju preko aplikacije na mobilnom telefonu, za čije kreiranje je angažovao sposobne stručnjake ili narodski rečeno “hakere”.

Kao garanciju za uspeh ove poslovne “kombinacije”, Radović se hvali da navodno poseduje jake veze u Ministartsvu zdravlja Srbije, kao i među beogradskim ugostiteljima, zbog čega bi njegov “MedicBooking” mogao da “pokriva” sve faze “zdravstvenog turizma” za “specijalnu” klijentelu koja zahteva diskreciju.

Značajan deo ovih planova, Radović namerava da sprovede preko Turske, gde tvrdi da održava bliske veze u raznim strukturama, a ova zemlja ima renomiranu reputaciju u zdravstvu.

Podsećamo, nedavno je objavljeno da Radović priprema otvaranje ekskluzivnog restorana u “Beogradu na vodi” sa neimenovanim poslovnim partnerom, koji ima kapital iz Turske i navodno je upleten u promet narkotika.

(Nacionalist)