Devet osoba uhapšeno je na području Banjaluke u policijskoj akciji kodnog naziva “Kodeks” i sprovedene su u prostorije Policijske uprave Banjaluka.

Akcija je usmjerena na otkrivanje kriminalne grupe koja se bavila neovlašćenom proizvodnjom i prometom opojnih droga. Pretreseno je 14 lokacija, koje koriste osumnjičena lica, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Akcija "Kodeks"

Akcija “Kodeks”

Iz PU Banjaluka saopšteno je da su slobode lišeni M.V. D.Ј. P.M. A.M. S.M. F.B. G.Đ. V.Z. i D.D. zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, te da se traga za licem L.B.

Nezvanično, uhapšeni su Milorad Vuković, zvani Luis, Darko Јarić, Petar Marjanović, Aljoša Marić, Saša Mirković, Filip Bojić, Goran Đurica, Vladimir Zečić i Dragan Dragičević. Akcijom je obuhvaćen i Luka Brković, ali on se trenutno nalazi u inostranstvu.

Iz PU Banjaluka saopšteno je da je u pretresima pronađeno i oduzeto oko 2,1 kilograma zelene biljne materije koja izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, oko 260 grama bijele praškaste materije koja asocira na kokain, dvije mrvilice za opojnu drogu, dvije digitalne vage, više mobilnih telefona, gumena palica, metalna teleskopska palica, službene lisice, šest noževa, pancirni prsluk, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela.

Akcija "Kodeks"

Akcija “Kodeks”

Akcija se realizuje pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Autor: RTRS