Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske o vraćanju nadležnosti prenesenih na nivo BiH biće održana danas u Banjaluci.

Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske o vraćanju nadležnosti prenesenih na nivo BiH biće održana danas u Banjaluci.

Na posebnoj sjednici treba da budu razmatrane informacija o prenosu nadležnosti sa Republike Srpske na nivo BiH, informacija o prenosu nadležnosti u oblasti indirektnog oporezivanja, informacija o pravosudnim institucijama BiH, informacija o prenosu nadležnosti sa Republike Srpske na nivo BiH u oblasti odbrane i bezbjednosti i Deklaracija o ustavnim principima.

Potpredsjednik Narodne skupštine Denis Šulić rekao je ranije da je predloženo da bude objedinjena rasprava o svim tačkama dnevnog reda.

Šulić je naveo da je odobreno obraćanje do 60 minuta srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, a lideri parlamentarnih političkih stranaka mogli su podnijeti Narodnoj skupštini zahtjev za obraćanje do 10 minuta.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao za ATV da je današnja sjednica Narodne skupštine jedan od najvažnijih datuma u istoriji Republike Srpske i da za kukavice nema mjesta u politici ovog ranga.

Bivši predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske i SDS-a Dragan Kalinić izjavio je da je posebna sjednica parlamenta Srpske po značaju i istorijskim posljedicama u rangu osnivanja Skupštine srpskog naroda u BiH oktobra 1991. i januarske Skupštine 1992. godine, kada je osnovana Republika Srpska.

Početak posebne sjednice zakazan je za 12.00 časova.

Izvor: Agencije