-Moram da kažem da se u ovom trenutku razgovara i sa vodećim ljudima SDS-a u Prijedoru koji su isto tako spremni da podrže našeg kandidata, izjavio je tada Dodik.

Na čak 44 biračka mjesta u Prijedoru, Slobodan Javor imao je više glasova od svog kolege Dalibora Pavlovića. Poređenjem rezultata izbora 2020. i 2021, jasno je da je na tim mjestima došlo do prelivanja glasova Maje Dragojević Stojić kandidatu SNSD-a Slobodanu Javoru.

Evo nekoliko ilustrativnih primjera.

Na biračkom mjestu Donji Volar, Maja Dragojević-Stojić je imala 71, Dalibor Pavlović 65, a Dragutin Rodić 51 glas. Na istom mjestu, Slobodan Javor osvojio je 93 glasa, a DNS-ov Goran Predojević 30. Slična situacija je i na dva biračka mjesta u Ljubiji. Ljubija 1: Pavlović 73, Dragojević-Stojić 67, Rodić 62, a na upravo održanim izborima Javor je osvojio 101 glas, a Predojević 50. LJubija 2: Pavlović 66, Dragojević-Stojić 60, Rodić 41, dok je Javor dobio 73, a Predojević 42 glasa. I tako bismo mogli nabrajati u nedogled.

Naš portal je u posjedu poruka visokog funkcionera SNSD-a, koji objašnjava Dodikove rječi sa pres konferencije i tvrdi da je, kako je napisao, “Dr Maja obećala 2.500 glasova Javoru, ali da ne vjeruje da ona ima toliko glasova“. Čak u tim porukama otkriva i šta ona zauzvrat traži.

Podsjetimo, SNSD je osvojio prošle godine Prijedor zahvaljujući Maji Dragojević-Stojić, a izgleda da ga je sada i sačuvao zahvaljujući njoj.

-DNS neće dozvoliti da nam lekcije o poštenju drži osoba koja od skromne plate svakog mjeseca obilazi atraktivne destinacije, sve do US opena. Teško da drugi ljekari sebi mogu finansirati put u Ameriku i to u preskupi Njujork, samo da bi pratili US open i pili skupa vina sa Ivanom Ivanovićem, žestokim kritičarom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. No, to je opet problem SDS-a, kažu iz prijedorskog DNS-a.

Iz ovog odbora tvrde da je “nekorektno od Dragojević-Stojić da priča od 16 godina vlasti DNS-a, jer je i sama bila aktivista DNS-a i neko je kome je Marko Pavić mnogo pomogao“.

-Kako je zabila nož u leđa Marku Paviću, koji joj je dao sve, tako će i Mirku Šaroviću. Ali, opet, to je problem SDS-a, kažu naši sagovornici.

Naši sagovornici iz Predsjedništva SDS-a takođe ne kriju nezadovoljstvo ponašanjem članice Predsjedništva.

-Svjesni smo, a svjestan je i predsjednik Šarović da ovakve njene izjave vode raspadu opozicije i da štete SDS-u. Bez podrške DNS-a, kandidati opozicije za inokosne funkcije nemaju šansu, i Majini potezi idu direktno u korist SNSD-a. Da li zato što ona nema pojma o politici ili zato što radi za njih, ne znam, ali SDS kao ozbiljna stranka mora stati u kraj takvom ponašanju, potvrdilo nam je više članova Predsjedništva SDS.

Zanimljivo je da je nemoguće naći izjavu Dragojević-Stojić u kojoj kritikuje Milorada Dodika, Željku Cvijanović ili članove Vlade Republike Srpske, ali zato je lako naći na desetine izjava u kojima se obrušava na DNS, rušeći opoziciju.

Izvor: aloonline