Izgleda da Dan Republike Srpske i veličanstvena proslava njenog 30 rođendana nije smetala samo Sarajevu i Federaciji. Ima i pojedinaca iz Srpske i to narodnih poslanika koji 9. januar nisu obilježili. Nebojša Vukanović se nije libio da to i javno prizna.

“Bio sam pozvan ali nisam želio ići iz razloga da ne učestvujem  lično. Ne osuđujem nikoga ko je bio”, izjavio je Nebojša Vukanović, narodni poslanik.

Ovakve stavove nije iznio samo jednom. Ponovio ih je naravno i u sarajevskim medijima.

“Što se tiče opozicije ja nisam želio ići u Banjaluku iako sam bio pozvan”, kaže Vukanović.

Sve ovo je izazvalo lavinu osuda na društvenim mrežama ali i među Vukanovićevim kolegama. Ovakvi stavovi i ponašanje Nebojše Vukanovića nikome ne ide u prilog a pogotovo ne građanima Srpske, kaže narodni poslanik Ilija Tamnidžija.

“Sve njegove političke aktivnosti su vezane za njegov lični rejting i njegovu ličnu dobit, da li to bila dobit u glasovima ili lična promocija ili neka lična  korist na bazi određenih centara moći koji preko njega plasiraju određene inormacije i određene stavove”, rekao je Ilija Tamindžija, narodni poslanik.

Svi oni koji vole Srpsku taj dan su i slavili kaže poslanica Valerija Lakić. Razlog zašto Vukanović nije došao vidi u tome što taj dan ne bi mogao doći do izražaja. To nije dan kada se prikupljaju politički poeni nego kada se pokazuje jedinstvo, dodaje Lakić.

“Naravno da je potrebno da budemo jedinstveni jer ako ste gledali obilježavanje  devetog januara mi nismo pozivali na bilo kakve probleme. Mi smo pozivali na mir na ljubav na dostojanstvo među ljudima”, ističe Valerija Lakić.

9. januar nije nikakva predstava kako neki kažu nego ponosna i dostojanstvena proslava Dana Republike koja postoji pune tri decenije, zaključuju poslanici. Još dodaju da bi neki prije nego bilo šta kažu trebali dobro razmisliti.

Izvor: ATV