Doktorka Katarina Kostić (27) bila je član ekipe Hitne pomoći koja je došla na mjesto nesreće, kod Pupinovog mosta u smjeru ka Zemunu, i ušla kroz gepek da spasi vozača.

O njoj bruji cijela Srbija, a evo kako hrabra doktorka nakon svega prepričava ovaj poduhvat, prenosi Telegraf.

– To nam je bio posljednji poziv u sedam sati ujutru. U pozivu je rečeno da se dogodila saobraćajna nesreća na Pupinovom mostu. Nismo znali ko je u pitanju, znali smo da je samo jedna osoba. Nismo imali podatke nikakve, ni da li je muškarac ili žena. Vidjela sam da je automobil smrskan. Cilj mi je bio da vidimo u kakvom je stanju povrijeđena osoba. Radilo se o muškoj osobi, i to je jedino što o njemu mogu da kažem – počela je priču doktorka Katarina.

 

Ona ističe da je odmah bilo veoma bitno utvrditi kakve su vitalne funkcije povređenog čovjeka.

– Morala sam da vidim kakve su mu vitalne funkcije. Čovek je bio svjestan, i to mi je bio podstrek da ga što prije izvučemo iz automobila. Nismo mogli da čekamo vatrogasce, pošto u ovakvim slučajevima reaguju najčešće i vatrogasci. Oni bi nam pomogli da ga izvučemo, ali nismo imali vremena da čekamo. Moja ekipa i ja smo uigran tim i radili smo sve u tom cilju da ga izvučemo – rekla je on i dodala:

– Jedan od policajaca je pokušavao da otvori vrata, dok smo mu stavljali kragnu. Jedini pristup sam imala kroz gepek i nisam razmišljala da li može da eksplodira automobil. Prvenstveno mi je posao da spasim život drugih ljudi. To je posao koji ja volim. ne očekujem nikakvu zahvalnost. Kada smo ga izvukli, ubacili smo ga odmah u naš kombi, odvezli smo ga do Urgentnog centra na odjeljenje reanimacije – dodala je Katarina.

Izvor: Srpskainfo