Zgrada Javne ustanove Dom za penzionere i starije osobe u Prijedoru je nova lokacija na kojoj će se od ponedjeljka obavljati vakcinacija i revakcinacija protiv virusa korona.

Tokomokom protekih mjeseci vakcinacija i revakcinacija su obavljane u centralnoj zgradi Doma zdravlja Prijedor.

Iz ove zdravstvene ustanove saopštili su da mijenjaju lokaciju za vakcinaciju od početka naredne sedmice. Objasnili su da se zgrada Doma za starija lica koja je odabrana za vakcinaciju nalazi u Ulici Prote Matije Nenadovića i da je ulaz od zgrade Kola srpskih sestara.

– Zainteresovani građani za buster dozu se javljaju na vakcinalni punkt bez pozivanja telefonom, gdje mogu dobiti i sve potrebne informacije u vezi vakcinacije. Građani koji su vakcinisani “Sinofarmom” i žele “Sinofarm” kao buster dozu mogu se revakcinisati nakon četiri mjeseca od druge doze. Građani koji su vakcinisani “Sputnjikom V” i žele “Sputnjik V” kao buster dozu mogu se revakcinisati nakon pet mjeseca od druge doze – pojasnili su iz prijedorskog Doma zdravlja.

Dodali su da se građani koji su vakcinisani “Fajzerom” i žele “Fajzer” kao buster dozu mogu revakcinisati nakon šest mjeseci od druge doze.

U planu vakcinacije za narednu sedmicu navedeno je da su ponedjeljak, utorak i srijeda dani kada građani mogu da prime “Sinofram” vakcinu. Petak je rezervisan za “Sputnjik V” i to prvu komponentu.

Četvrtak je planiran za vakcinaciju “Fajzerom”. Iz Doma zdravlja naveli su da taj dan imaju 73 doze za prvu vakcinu “Fajzerom” i 48 doza za buster.

Građani se na vakcinalni punkt u Domu penzionera mogu javiti svakim radnim danom od osam do 16 sati.

Izvor: Srpskainfo