Grupa djevojaka, koje sebe nazivaju „Sestre iz doline“, već nekoliko godina borave u američkoj državi Kaliforniji i žive od uzgoja i prodaje marihuane! Iako se oblače kao tipične časne sestre, kažu da nisu zvanično povezane sa Katoličkom crkvom, niti sa drugim „standardnim“ vjerskim institucijama.

„Bavimo se duhovnim stvarima koje nisu vezane za religiju. Religije prodaju samo riječi, a mi želimo da postignemo mnogo više od toga. Naš pokret je eko-feministički sa velikom ulogom duhovnosti“, rekla je jedna od sestara u intervjuu za Sun.

U zajednici živi šest žena, najstarija ima 62 godine i manje-više po cio dan uzgajaju marihuanu. Kažu da im je dosta života u ‘normalnom’ svijetu, jedni su bili uspješni menadžeri, drugi studenti… Ali priznaju da je ovo bolje od toga.

 

„Prepoznajemo tri vrste ljudi. Oni koji su bili prIJe nas, moramo im biti zahvalni što su nam otvorili put, zatim sadašnjoj generaciji, koja mora da obezbijedi dobru budućnost onima koji tek dolaze na zemlju“, dodaju ‘sestre’.

Priznaju da zajedno vole i da zapale.

„Nekada smo pušili ‘travu’ da bismo izbjegli stres, a sada, kada stresa nema toliko, stvari su drugačije. Tako da samo dodamo malo THC-a u naše pakete CBD-a da nas ‘dodirne’. Volimo da kuvamo i razne čajeve i kolače“, zaključuju sestre.

 

Izvor: faktormagazin.ba