Zamjenica predsjedavajuće Delegacije Parlamenta BiH u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope Snježana Novaković – Bursać kaže za Novosti da istrajavajući na sopstvenoj vizija BiH, Željko Komšić, hrvatski član Predsjedništva BiH, zloupotrebio je poziv Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope, prekršio Ustav i Poslovnik o radu Predsjedništva izlažući na međunarodnoj sceni neusaglašen stav članova Predsjedništva, čime obraćanje pred ovim telom svodi na ličnu političku promociju, vraćanje političkih „dugova“ onima koji su ga izabrali i na čuvanje sopstvene političke pozicije.

– Komšić je svjestan da, ako se slučajno nešto promeni u BiH, poput Izbornog zakona BiH, njega više nema na poziciji člana Predsjedništva, ističe Novaković – Bursać.

Ona ističe da koliko je sopstvena vizija nekakve građanske, odnosno unitare BiH zaspljepljujuća za likove poput Željka Komšića govori i činjenica da je spreman da se pojavio u lažnom formatu pred Parlamentarnom skupštinom Savjeta Evrope.

– Sadržina lažnog predstavljanja je više nego jasna jer je poziv za obraćanje na sjednici PS SE dobilo Predsjedništvo BiH kako bi se obilježile dvije decenije članstva BiH i predstavilo stanje u zemlji. Kad je poziv došao u Predsjedništvo BiH, ono nije usaglasilo zajednički stav koji bi Komšić kao predsjedavajući mogao prezentovati prilikom obraćanja u ime BiH, već će Komšić zloupotrebiti povjerenje, poziciju i vrijeme koje mu je dato, da bi pred evropskim zvaničnicima prenio lične političke stavove u svrhu provođenja bošnjačke politike i lokalnih političkih ambicija, poručila je Novaković Bursać.

Izvor: banjaluka.net