Praznici se bliže kraju, pa je vrijeme za povratak u formu.

Koji sportovi su najbolji prema vašem horoskopskom znaku, saznajte u nastavku.

Ovan

Ovnovi imaju pozitivnu energiju i obožavaju testirati svoje granice. Vole brzinu i adrenalin pa je za horoskopske ovnove najbolji izbor motokros, biciklizam, surfanje ili boks.

Bik

Bikovi obožavaju sportove koji im pomažu osloboditi se stresa, a istovremeno zahtijevaju koncentraciju, smirenost i opuštenosti. Najbolji sportovi za horoskopskog bika su golf, maraton, joga, pilates ili ples na šipci.

Blizanci

Kao horoskopski znak kojem je vrlo bitno kretati se, blizanci bi trebali razmisliti o sportovima kao što su moderni ples, hip hop, tenis ili joga.

Rak

Emotivni, kreativni i umjetnički nastrojeni horoskopski rakovi vole osjetiti kontakt s prirodom dok vježbaju. Za njih je najbolji izbor plivanje, joga, trčanje, veslanje, aerobik u vodi ili ples.

Lav

Lavovima je fizička spremnost vrlo bitna. Kao i svi vatreni znakovi imaju mnogo energije koju moraju osloboditi. Preporučeni sportovi za horoskopske lavove su boks, kros fit ili trčanje.

Djevica

Perfekcionistima kao što su djevice najviše odgovaraju solo sportovi kao što su streličarstvo, mačevanje, nordijsko hodanje, skijanje, vožnja biciklom, rolanje i klizanje.

Vaga

Vagama je potreban sport koji kombinuje mentalnu i fizičku ravnotežu. Za horoskopske vage idealni sportovi su oni koji donose više opuštanja nego fizičke boli. Istezanje, ples, plivanje, pilates i klizanje su preporučeni sportovi za horoskopske vage.

Škorpija

Škorpije obožavaju sportove koji će testirati njihove granice i dati brze rezultate. Najbolji sportovi za njih su boks, veslanje, trčanje i preskakanje konopca.

Strijelac

Bavljenje sportom za strijelca je sinonim za slobodu i bijeg. Sviđa im se osjećaj brzine i pokreta. Za horoskopskog strijelca jahanje, skijanje, trčanje, biciklizam i veslanje najbolji su izbor.

Jarac

Za horoskopskog jarca sjedinjene tijela i uma najbitniji su faktori kod izbora sporta. Joga, pilates, penjane, trčanje i golf najbolje su opcije.

Vodolija

Obožavaju trenirati na otvorenom i razmišljati izvan okvira, imaju ogromnu energiju, a preporučeni sportovi su jedrenje, biciklizam, jahanje i planinarenje.

Ribe

Oni moraju osjetiti fuziju uma i tijela i osloboditi svoju kreativnost uz zabavnu aktivnost. Preporučeni sportovi za horoskopske ribe su sve vrste plesa, joga, pilates i plivanje, piše Ženski.ba.