Lider HDZ-a BiH Dragan Čović je realan i racionalan političar i meni je veoma drago što je bio na posebnoj sjednici Narodne skupštine Srpske, naglasio je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik gostujući u Dnevniku 2.

Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović eoma je jasno rekao svoje stavove na posebnoj sjednici NSRS.

Dodik je istakao da je saradnja sa Hrvatima korisna za Srpsku.

– Čović je rekao je da mene i njega često povezuju, ali on je sam naglasio da više sjedi sa Bakirom Izetbegovićem nego sa Miloradom Dodikom. Veoma sam zahvalan što je došao i to govorio. On je prijatelj i Srba i Bošnjaka. Adekvatno zastupa svoje interese. Kada bi slušali glas opozicije, ako je išta vrijedilo na posebnoj sjednici onda je to ovo što je istakao Dragan Čović, poručivši poslanicima da čuvaju Republiku Srpsku – istakao je Dodik.

Srpski član Predsjedništva BiH naglasio je da je za vrijeme vladavine SDS-a Republika Srpska bila izložena pritiscima HDZ-a, SDA, ali i međunarodne zajednice.

– Kako bi se danas prema nama odnosili Evropska unija, NATO, međunarodna zajednica da mi majorizujemo Hrvate kao što to rade Bošnjaci? Kako bi se hrvatska država i politika odnosila prema Republici Srpskoj? Da li bi čuli predsjednika Milanovića koji govori veoma racionalno i tačno. Za nas je veoma korisno da sarađujemo, i da ta saradnja nikada nije bila usmjereno protiv Bošnjaka – rekao je Dodik.

On je napomenuo da poštuje Bošnjake u BiH, ali ne i njihove politike.

– Oni teže da BiH bude nacionalna država, i po tom konceptu Srbi i Hrvati bi trebali da budu manjina, što mi nikada nećemo dozvoliti – poručio je Dodik.

Autor: RTRS