Mandat pomoćnika ministra trgovine i turizma Dragane Čavke je na isteku, a naši izvori iz Vlade Republike Srpske kažu da ministarka Suzana Gašić ne želi da on bude produžen zbog skandala koji je izbio nakon što je u javnosti objavljeno da je sklapala fiktivne ugovore za izvođenje muzičkog programa u “Akvani”. Čavka poručuje da nije razmišljala da se zbog toga povuče sa važne funkcije koju obavlja. U izjavi za ATV kaže da za takvo nešto nema osnova. Prst upire u gradonačelnika Banjaluke.

“To je bio samo jedan medijski linč na mene zbog funkcije koju obavljam, trenutno, iako su se ti ugovori potpisivali prije nego što sam ja imenovana na funkciju pomoćnika ministra. Ja sam mislila na gradonačelnika Stanivukovića koji je održao pres konferenciju, odnosno iskoristio moju trenutnu poziciju i napravio jednu seansu koja je tada meni naškodila i mojoj porodici da bi sebe promovisao”, rekla je Dragana Čavka, pomoćnik ministra trgovine i turizma Republike Srpske”.

Iz Ministarstva trgovine i turizma odgovaraju da je Dragana Čavka imenovana na poziciju pomoćnika ministra 2016. Od juna 2020. do novembra prošle godine bila je na porodiljskom odsustvu, a po njegovom isteku se vratila na radno mjesto. Mandat joj uskoro ističe. S obzirom na to da imenovanje pomoćnika ministra, kao i njihovo razrješenje, nije u nadležnosti resornog ministra, čeka se Kadrovska služba Vlade.

“Uzimajući u obzir da je mandat pomoćnika Dragane Čavke na isteku, očekujemo da Kadrovska komisija Vlade Republike Srpske u narednom periodu razmatra imenovanje vršioca dužnosti na ovoj poziciji, a potom i dalje korake u postupku sprovođenja javnog konkursa”, saopšteno je iz Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske.

Kako naši izvori pričaju, traženo je od predsjednika SP-a Petra Đokića, stranačkog šefa Čavke, da se nađe novo mjesto za nju, ali on to nikako da uradi. Zvali smo ga danas za komentar i slali poruke, ali odgovor nismo dobili. Oni iz Đokićeve stranke koji su nam se javili, smatraju da lider partije o ovome ne bi trebalo da se oglašava. Poručuju, neka nadležni rade svoj posao. I oni čekaju odluku Kadrovske.

Izvor: ATV