Titula najboljeg sportiste Prijedora za 2021.godinu pripala je Mariji Gnjatić , članici Stonoteniskog kluba “Prijedor”.

Priznanje i pehar Gnjatićevoj je uručio gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor na 52. Izboru sportiste grada za 2021.godinu koji je večeras održan u prijedorskom pozorištu.
“Želim da se zahvalim gradu Prijedoru na ovom priznanju , ova nagrada meni daje motivaciju i da nastavim trenirati dalje i da u ovoj godini ostvarim još bolje rezultate. Naravno ovo ne bi bilo moguće bez neizmjerne podrške mog kluba , moje porodice i mojih prijatelja”,rekla je Gnjatićeva zahvaljujući se na ovom priznanju.
Na drugom mjestu najboljih sportista grada je Nikola Ivković iz Bokserskog kluba “Pobjednik”, a trećeplasirani Siniša Lukić – Biciklistički klub “Kozaraprosajsling”.
Na listi deset najboljih sportista Prijedora za 2021.godinu našli su se i Barbara Čikić – DŽudo klub Prijedor , Aleksandar Ivetić- Košarkaški klub “Prijedor- Spartak” , Zoran Milanović – Kik boks klub “Prijedor”, Nikola Uzelac- Karate klub “Šodan”, Marija Gligorević- “ŽRK Mira” , Anastasija Udovičić – Atletski klub “Prijedor” i Nemanja Pekija – FK “Rudar Prijedor”.

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor je čestitajući sportistima istakao da žiri nije imao nimalo lagan zadatak kao i da sport u Prijedoru ima perspektivnu i svijetlu budućnost.
“To potvrđuju svi rezultati i uspjesi koje su naši sportisti ostvarili u 2021.godini mada je grad Prijedor posebno ponosan na istoriju sportskih klubova u našem gradu. Ti sportski klubovi su iznjedrili mnoge sportiste koji su jedni od najboljih u našoj Republici Srpskoj”, naglasio je Javor.
On je dodao da su ovakve manifestacije prilika da se promoviše sport , da se ulaže u najmlađe sugrađane i sport i da to čini jedno zdravo odrastanje.
“Ono što je veoma bitno je da grad Prijedor itekako vodi računa o našim sportistima. Mi smo ove godine posebno ostvarili jednu dozu ozbiljnosti u odnosu na prethodne godine kada je u pitanju sport relacija Gradske uprave i sportisti i sportski klubovi. Mi smo izdvojili dodatna sredstva u budžetu grada za najuspješnije naše sportiste i prvi put u istoriji našeg grada u budžetu odvojena sredstva za stipendije za naše najbolje i najmlađe perspektivne sportiste.Trideset najboljih sportista koji iza sebe imaju odlične rezultate dobiće stipendije na godišnjem nivou”, naglasio je Javor.
Na ovogodišnjem Izboru najboljeg sportiste grada Prijedora, u kategoriji najuspješniji mladi perspektivni sportista, nagrađeno je ukupno 11 sportista, a za najuspješnijeg mladog sportistu Grada Prijedora u 2021. godini proglašena je Sara Dešić/14/ iz Atletskog kluba Prijedor.
“Treniram sedam godina i mnogo mi znači ova nagrada i nadam se da ću ubuduće biti još bolja”, izjavila je Dešićeva novinarima.
Najuspješniji sportski radnik u 2021. godini je Nenad Marjanović iz Teniskog kluba “Doktor Mladen Stojanović”, a najuspješniji trener u 2021. godini je Siniša Šolaja iz Košarkaškog kluba “Hanters”.
Najuspješnija ženska ekipa u 2021. godini je Ženski rukometni klub “Mira”, a najuspješnija muška ekipa je Fudbalski klub “Rudar Prijedor”.
Na ovoj svečanosti uručene su i posebne nagrade i to za 40 godina sportskog rada priznanje je uručeno DŽudo klubu “Prijedor”, a za 15 godina postojanja i rada, priznanje su dobili Odbojkaški klub “Vožd” i Košarkaški klub “Hanters”.
Posebno priznanje dodijeljeno je Fudbalskom klubu “Omarska” za izuzetan doprinos razvoju fudbala ne samo u Prijedoru, već u cijeloj Republici Srpskoj.
Organizator manifestacije je i ove godine bila lokalna medijska kuća Informativno-poslovni centar /IPC/ ” Kozarski vjesnik” čiji je vršilac dužnosti direktora Nikola Motl novinarima potvrdio da je bilo 24 prijave i da je vjeruje da je žiri uradio posao najbolje što je mogao i da je siguiran da su oi najbolji pobijedili.
“Kozarski vjesnik je dugogodišnji organizator ove manifestacije kojom želimo da pomognemo sportu jer najbolji sportisti su na neki način i ambasadori grada”, izjavio je Motl.
Pokrovitelj ove manifestacije je bio Grad Prijedor uz podršku tradicionalnih sponzora.

Izvor: prijedorgrad