Nijedna država na svijetu nije izložena svakoj vrsti brutalne torture i šikaniranja kao što je to danas primjer Rusije, jedine zemlje na našoj planeti u kojoj Sunce, istovremeno izlazi na istočnoj, a zalazi na zapadnij granici.

Napadaju je sa svih strana i svim sredstvima, a što su napadi žešći i bezobrazniji, Rusija i ruski narod sve su uspravniji i ponosniji. Rusi danas nisu samo na braniku svoje otadžbine, već i vaskolikog pravoslavnog svijeta, baš kao što su to Srbi bili na Kosovu i Metohiji na Vidovdan 1389. godine, ali i 610 ljeta kasnije, kada je velika sila žedna krvi, predvođena krvoločnom NATO alijanskom, udarila na suverenitet i integritet SR Jugoslavije (čitaj pravislavnu Srbiju i Crnu Goru), jednu od članica Ujedinjenih nacija. I to bez odobrenja Savjeta bezbjednosti…

Zaigrali su se bjelosvjetski moćnici i rugobe današnjeg čovječanstva, dajući sami sebi za pravo, da u ime Boga, ubijaju nedužne civile, žene i djecu, baš kako su to radili njihovi prethodnici u Jasenovcu, ali i mnogim drugim mjestima u kojima je vijekovno živjelo pravoslavlje… Krvoločne zvijeri nisu ništa drugo nego to!

Zlo je zavladalo svijetom, a pravoslavci stoje na putu njegove pobjede koja, vjerujemo, nikada doći neće.

Višegodišnje iživljavanje nad ruskim sportistima i pokušaj brisanja njihovog identiteta na svirep i podao način ušlo je u novu dimenziju, zdravom umu još neshvatljivo, da upravo ljudski mozak može da smisli tako nešto izopačeno i nečuveno!

Fabrikovanje optužbi sa argumentima koji služe, u prvom redu, za uništavanje nepoželjnih i onih koji se ne uklapaju u kalup “novog svjetskog pertka” stvaranog po zamislima Amerikanaca, a ne za pravdu i istinu, dovelo je svijet na ivicu Trećeg svjetskog rata u kojem niko neće biti pobjednik, a čovječanstvo ne samo da može da bude gubitnik, već i da nestane – zauvijek!

Slučaj Kamile Valijeve je sve drugo osim istjerivanja sportske čistote, pravde i istine!

Petnaestogodišnja ruska klizačica, novi sportski biser svijeta, stavljena je na stub stida i sramote samo zato što je najbolja i zato što dolazi iz Rusije, koja je, po Amerikancima i njenim poltronskim narodima, najveći svjetski neprijatelj. Kako, kada se Rusija kroz svoju istoriju samo branila, nikada nije vodila osvajačke ratove, u Berlin je ušla 1945. godine nakon što je Nijemce istjerala sa svoje teritorije jer su htjeli da je pokore kršivši sve džentlmenske dogovore. Slično je prošao i Napoleon Bonaparta koji je htio da pokori svog saveznika! S druge strane Amerikanci koriste osvajačko-zločinačku vojnu alijansu NATO pakt, i kriju se iza njega, da potpuno sruše Međunarodno pravo i kažnjavaju one koji ne misle kao oni. Po istom šablonu kako su napravili i lažnu državu na teritoriju južne srpske pokrajine.

Pravoslavni svijet je nešto sasvim drugo u odnosu na današnje vrijeme i moćnike, koji su odavno skrenuli sa Hristovog puta i zbog toga će jednog dana pred oltarom pravde i kosmičke ravnoteže odgovarati. Bogu hvala da smo različiti, nikada isti biti nećemo, a sud Svevišnjeg je najpravedniji i najobjektivniji.

Od laži koje dolaze sa zapada, a koje nastoje da se prikažu kao “istina”, nisu zaštićena ni izuzeta ni djeca, baš kao što je to anđeosko čeljade Kamila Valijeva, rođena 2006. godine sa dječijim snom da jednog dana dođe na Olimpijske igre i bude šampion. Ti bjelosvjetski lažovi i protuve, koje su se u bliskoj prošlosti okupljale oko “vražije naprave” zvane korona virus, treba da objasne kako je moguće da se na Zimskim igrama u Pekingu pojavi neko ko je bio “dopingovan” još 25. decembra? Zašto je laboratorija Svjetske antidoping agencije sa sjedištem u Švedskoj samo dan nakon veličanstvenog trijumfa Rusije i brilijantnog nastupa Kamile Valijeve objavila rezultate od prije mjesec ipo dana?

Biće, ipak, da je najveći “grijeh” Kamile Valijeve taj što je Ruskinja, pravoslavka i što je potencijalna buduća zvijezda sportskih borilišta u narednim godinama i decenijama. Što su se njeni roditelji odricali mnogo toga da bi izveli svoje dijete na ispravan put i što su joj podržavali maštu kao djevojčice od pet godina, kada je prvi put stala na klizaljke, da jednog dana bude olimpijska šampionka i da čuje himnu svoje otadžbine na pobjedničkom postolju.

Rusko dijete sa druge planete je novo svjedočanstvo ljudskog prokletstva zvanog zavidnost, pakost, zlobnost, ljubomora, osionost… “Čudo na klizaljkama” u Pekingu je najveći odgovor slobodarske i pravoslavne Rusije na sve ono što joj, minulih dana, čine otpadnici od vjere Hristove.

Amerikanci nikada neće shvatiti slobodarski duh pravoslavlja.

A veliko je pitanje da li će uspjeti da shvate i sebe, jer njihova istorija, prepuna nasilja i ubistava nedužnog svijeta, najbolje govori o njima samima. Za sliku u ogledalu nikada nije krivo ogledalo…

Rusija će uvijek biti ono što je odvajkada – ravnoteža za sav pravodljubiv i istinoljubiv svijet!

Živjela ljubav prema istini i pravdi!

prijedor24h