Ništa što se dešava danas u Ukrajini ne može se porediti sa građanskim ratom u BiH, posebno ne sa Sarajevom koji je bio veliki logor za Srbe i koji je etnički očišćen od Srba, izjavio je Srni srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Na pitanje Srne da prokomentariše izjavu britanskog premijera Borisa Džonsona da je “granatiranje Harkova od ruske strane strahota koja podsjeća na napade na Sarajevo koje su vršili Srbi 90-tih godina”, Dodik je rekao da je Džonson u pravu ako je mislio na naoružane bande kakve danas šetaju Kijevom, što se može vidjeti na društvenim mrežama.

Dodik je istakao da je i njega to neodoljivo podsjetilo na Sarajevo kada je Alija Izetbegović dao vlast Јuki Prazini, Caci i Kruški, koji su počinili najmonstruoznije zločine nad Srbima.

– Ne znam kako se britanski premijer nije sjetio Republike Srpske i Srbije koju su mjesecima bombardovali bez ikakvog pravnog osnova i bez ikakvog razloga. Ili Sirije, Iraka ili Afganistana gdje su NATO snage izručile stotine hiljada smrtonosnih projektila. Јa lično ni te operacije na Bliskom istoku ne bih povezivao sa sadašnjom situcijom u Ukrajini, jer ni kontekst ni razlozi nisu za poređenje – naglasio je srpski član Predsjedništva BiH.

Autor: SRNA/RTRS