Demokratski narodni savez imaće kandidate za obje inokosne funkcije na izborima u oktobru ove godine, saznaje Srpskainfo u ovoj stranci.

Prema nezvaničnim informacijama, prvi čovjek DNS, Nenad Nešić ući će u trku za člana Predsjedništva BiH, dok će potpredsjednik te stranke i predsjednik Gradskog odbora DNS Banjaluka, Radislav Jovičić biti kandidat za predsjednika Republike Srpske.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/GORAN ŠURLAN/RAS KOMBO
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/GORAN ŠURLAN/RAS KOMBO

Ovu informaciju juče niko iz DNS nije želio zvanično da komentariše, a Nešić nam je kratko rekao da će se sve znati u petak za kada je zakazana sjednica Predsjedništva DNS.

– Sjednica Predsjedništva DNS biće održana u Banjaluci i na njoj ćemo razgovarati o kandidatima za naredne izbore, ali i o aktuelnoj političkoj situaciji. Nakon sjednice znaće se odgovori na mnoga pitanja koja trenutno muče političku scenu u BiH – rekao je Nešić za Srpskainfo.

Kandidaturom Nešića i Jovičića, posve je jasno da će opozicija na izbore u oktobru ove godine izaći razjedinjena, s obzirom na to da je svoju kandidaturu na jednu od inokosnih funkcija ranije najavila potpredsjednica PDP Jelena Trivić, a očekuje se da svog kandidata uskoro javno saopšti i SDS.

Izvor: Srpskainfo