Dok političko Sarajevo i Federacija BiH maštaju o nestanku Republike Srpske, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković i danas u posjeti Sarajevu.

Iako je jedne prilike gostujući na jednoj federalnoj televiziji izjavio kako je počeo razmišljati voli li doći u Sarajevo zbog pojedinih federalnih medija koji su pisali negativne natpise o njemu i jer su nazivali Srbe pogrdnim imenima, Stanivuković je ponovo otišao u Sarajevo gdje se sastao sa gradonačelnicom Sarajava, Benjaminom Кarić, gradonačelnikom Mostara, Mariom Кordićem i njemačkom delegacijom na čelu sa ministarkom Berbok.

Razlog posjete je kako neki mediji pišu prilika da ministarku upozna sa kulturnom baštinom našeg naroda. Pojedini portali u Republici Srpskoj objavili su, kao i sam Stanivuković, da je tokom današnje posjete Sarajevu obišao Staru srpsku pravoslavnu crkvu na Baščaršiji koja je podignuta u XIV vijeku, izostavljajući informacije o posjetama džamiji i muzeju Srebrenice.

Stanivuković i Berbok obišli crkvu na Baščaršiji “Prilika da ministarku upoznamo i sa kulturnom baštinom našeg naroda”

Federalni mediji su na drugačiji način ovu vijest prenijeli.

Stanivuković i Kordić stigli u Sarajevo pa prošetali Baščaršijom s Baerbock i Karić

Portal Klix piše kako su Stanivuković i Kordić prošetali Baščaršijom s Baerbock i Karić te posjetili vjerske objekte i zanatske radnje na Baščaršiji kao i Galeriju 11/077/ 95 (Muzej Srebrenice) Dok je Stanivuković o ovoj posjeti mudro prećutio.

Klix piše da se šefica njemačke diplomatije danas sastala i sa ministiricom vanjskih poslova BiH Biserom Turković, a razgovarala je i sa visokim predstavnikom Christianom Schmidtom. Takođe je istakla punu podršku OHR-u i visokom predstavniku, prenosi Klix.

Stanivuković obmanjuje javnost i krije da je sa istom delegacijom obilazio i džamije po Sarajevu kao i muzej Srebrenice.

Dodvorava se Sarajevu, a ne treba zaboraviti da je isti Stanivuković uklonio zastavu Republike Srpske iz Gradske uprave kada je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić dolazila u Banjaluku na njegov poziv i to odmah po izricanju drugostepene presude generalu Mladiću.

Izvor: banjaluckeprice.net