Gradonačelnik Draško Stanivuković objavio je “rat” Đorđu Davidoviću, banjalučkom investitoru i biznismenu i to pravni i građevinski. Kaže krivično će ga goniti, blokirati imovinu, pravno osporiti postupke kojima je, kako navodi došao do gradskog zemljišta i ostvario milionsku novčanu korist u tim postupcima.

Zabilježićemo izvršenje na svu imovinu Đoke Ekvatora, Hotel Slavija, četiri sprata, sve da napaltimo naših 400.000 i još 400.000 što će doći. Drugo što smo počeli krivična prijava protiv Đoke, Đorđa Davidovića, odmah krivična”, rekao je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

Iz mladog gradonačelnika isijava samo mržnja i tužan sam što živim u gradu na čijem je čelu Stanivuković, poruka je Đorđa Davidovića. Navode iz krivične prijave, odgovara Davidović, vagaće neko treći, a ne gradonačelnik. Pisaće, najavljuje i on svoju. Stanivukovića optužuje za pokušaj reketiranja.

,,Očekivao sam danas napad. Sinoć oko 19, 21, sat oko 9, ovdje na aprkingu pozvao me je jedan najvjerovatnije blagajnik od gradoančelnika iz kafića Impuls, koji drži, njegov otac Dragan Stanivuković. Samnom je prošetao ovdje i rekao – gospodine Davidoviću kupite jednog džipa našem Drašku, on voli džipove i sve će ovo leći nećeš imati nikavih problema oko ove presude što si ti dobio”, izjavio je Đorđe Davidović, vlasnik kompanije “Ekvator” Banjaluka.

Davidović je, tvrdi, nemoralnu ponudu odbio, a posrednik je, kaže sve prenio gradonačelniku. Zato je, kaže Davidović završio kao glavna gradonačelnikova tema na pres-konferenciji na sred makadamskog puta ispod bilborda sa njegovim likom kod prijedorske petlje. Zbog svega i porodica mi je uznemirena, kaže Davidović. Umjesto da okuplja banjalučke privrednike, poručuje Davidović gradonačelnik svoju politiku zasniva na mržnji, prijetnjama i zastrašivanju.

Izvor: banjaluckeprice.net