Okružno javno tužilaštvo Prijedor podiglo je optužnicu protiv muškarca čiji su inicijali S.Ž. zbog krivičnog djela nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici koje je počinio nad svojim roditeljima i kćerkom.

U optužnici se navodi da je S.Ž. u alkoholisanom stanju 31. jula 2018. godine oko 18 časova u porodičnoj kući u selu pored Prijedora fizički napao svoju majku S.M. i bacio je preko ograde terase, a oca S.R, koji je majci bio pritekao u pomoć, takođe fizički napao, oborio na pod i rukama zadao više udaraca po glavi i tijelu. Majku je potom uhvatio za glavu i njome više puta udario od beton terase, od čega je ona na trenutke gubila svijest.

Optužnica ga tereti i da je 21. oktobra iste godine oko 19.30 časova, takođe pijan, kćerku S.S. verbalno vrijeđao, prijetio joj, fizički napao, dva puta udario šakom u grudi i leđa i davio je, objavljeno je na sajtu Okružnog javnog tužilaštva Prijedor.

U optužnici se navodi da je u periodu od 12. do 14. decembra iste godine oca verbalno vrijeđao, a zatim i fizički napao udarivši ga više puta pesnicama po tijelu.

I otac i majka i kćerka zadobili su povrede koje su u optužnici detaljno opisane, čime je povrijeđen fizički i psihički integritet članova porodice.

Zakonom je propisana novčana ili kazna zatvora do tri godine za onoga ko primjenom nasilja i drskim ili bezobzirnim ponašanjem ugrožava spokojstvo, tjelesni integritet ili duševno zdravlje članova svoje porodice.

Izvor: Srpskainfo