Direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević rekao je da su u Prijedoru na terenu raspoređeni svi kapaciteti MUP-a Srpske, te da se radi na pronalasku ubice Radenka Bašića, načelnika Sektora kriminalističke policije.

– Uprava za organizovani i teški kriminalitet zajedno sa PU Prijedor radi maksimalno na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, pod nadzorom Specijalnog odjeljenja Tužilaštva. Pored policije Srpske, sve druge bezbjednosne agencije u BiH i regionu su alarmirane – navodi Kostrešević.

Kaže da će sve uraditi da ovaj slučaj ne ostane neriješen.

– Priveden je veliki broj lica u Prijedoru, Banjaluci, a i široj regiji – kaže Kostrešević.

Kostrešević kaže da se desio strašan događaj, koji je potresao građane Prijedora.

– Ovo je težak udar na MUP Srpske, rekao bih i državu. Јer napad na policiju je napad na državu. Kao što svi Prijedorčani, znaju radi se o vrlo čestitom čovjeku i profesionalcu, teško je pričati o tome – istakao je Kostrešević.

Radenko Bašić načelnik Sektora kriminalističke policije, Policijske uprave Prijedor, ubijen je jutros iz vatrenog oružja, u prijedorskom naselju Pećani.

Slučaj je Policijskoj upravi Prijedor prijavljen u 06. 53 minute. Identitet napadača je i dalje nepoznat.

Kako saznajemo Bašić je ubijen kada je krenuo na posao. Naša ekipa razgovarala je sa mještanima ovog naselja, koji su uznemireni.

Autor: RTRS