Zbog žalbi na tendere pojedinih preduzeća, još nisu počeli radovi na regulaciji korita rijeke Miloševice. Mještani prijedorskih naselja Nova Orlovača, Vrbice, Topolik i Celpak, i dalje u kišne dane strahuju od mogućih poplava.

“Svakog proljeća i jeseni, veliki je strah mještana da li će kuće biti poplavljene ili neće. Tu se nalazi oko 3.500 stanovnika i 1.000 domaćinstava”, kaže  Ranko Jakovljević, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Orlovača, dodajući da je korito Miloševice opet zaraslo u rastinje, čime je njeno korito smanjeno.

Iz Gradske uprave Prijedor apelovali su na vlasnike preduzeća da imaju razumijevanja, kako bi ovaj dugogodišnji problem, konačno, bio riješen.

“Apelujemo na vlasnike preduzeća da imaju razumijevanja, jer cilj je da ovaj problem bude što prije riješen”, poručio je Dragoslav Kabić, načelnik gradskog Odjeljenja za komunalne poslove.

Za projekte zaštite od poplava, Vlada Srpske obezbijedila je oko 14 miliona maraka.

“Rekonstrukcija rijeke Miloševice je gotovo stogodišnji problem. Dio je kapitalnih problema koji moraju biti i kapitalno napadnuti”, poručio je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, prilikom nedavne posjete Prijedoru.

Izvor: kozarski