Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da se plan Prištine o smjeni srpskih komandira i policajaca koji su bili na sjednici Savjeta za nacionalnu bezbjednost u Beogradu nije ispunio zbog pritisaka zemalja Kvinte.

– Zemlje Kvinte su znale da će Srbi napustiti “institucije” ukoliko dođe do toga – rekao je Vučić za RTS.

Prema njegovim riječima, onog sekunda kad samoproglašeno Kosovo uputi zahtjev za članstvo u bilo kojoj međunarodnoj organizaciji, Srbija će snažno diplomatski odgovoriti.

Vučić je rekao da neće biti srpskih izbora 3. aprila na Kosovu i Metohiji i da bi albanska policija pucala na Srbe, ako bi krenuli da organizuju izbore.

– Imali bismo desetine, da ne kažem stotine mrtvih, ukoliko Srbi odgovore – rekao je Vučić, dodajući da je za njega najvažnije izbjeći sukobe, ali da Srbiji ne pada na pamet da prizna nezavisnost lažne države.

On je napomenuo da će Srbi sa Kosova i Metohije glasati u centralnoj Srbiji.

Govoreći o današnjim protestima Srba na Kosovu i Metohiji zbog oduke Prištine da otpusti srpskog sudiju, jer je u Beogradu prisustvovala sjednici Savjeta za nacionalnu bezbjednost, Vučić je rekao da su to bili najveći protesti u Gračanici u posljednjih nekoliko godina, ali i u Kosovskoj Mitrovici.

Autor: SRNA/Srpskainfo