Iskusni fudbalski radnik i direktor RŽR Ljubija Stanko Vujković izabran je sinoć, jednoglasno od delegata Skupštine, za novog predsjednika Fudbalskog kluba Rudar Prijedor. On je već obavljao razne funkcije u klubu, bio je i predsjednik Područnog Fudbalskog saveza Prijedor, ali i član Izvršnog odbora FSRS.

Imenovanjem Vujkovića za prvog čovjeka premijerligaša iz Prijedora završena je “sapunica” zakazivanja i otkazivanja Skupštine, a Rudar Prijedor je konačno dobio upravu koja će se uhvatiti u koštac sa nagomilanim problemima.

-Prioritetni zadatak nove uprave je apsolutna stabilizacija kluba po svim elementima, prvo takmičarskom dijelu, uslijediće inventura po svim segmentima. Nakon takmičarskog sektora onda idemo u infrastrukturni, potom kadrovski, finansijski jer želimo klub da stavimo u poziciju i da nikada više ne dođe u ovu situaciju, da ne bude rob nikoga ni bilo čega. Težište ćemo staviti na omladinski pogon i samodrživost kluba. Imamo ponudu prijatelja iz Mađarske za omladinski pogon, da nam pomognu da stvorimo samoodrživost kluba – rekao je Vujković.

Skupština je došla poslije katastrofalnog rezultata (0:6) na Koševu protiv Sarajeva, a Rudar Prijedor je prikovan za posljednju poziciju na premijerligaškoj tabeli. Osim toga u posljednje vrijeme igrači su više štrajkovali nego trenirali, tražeći svoje zaostale prinadležnosti.

-Imam kompletnu predstavu svega, koliko je klub dužan i koliko treba, završićemo sve u narednim danima. Prihode znamo, a rashode moramo staviti u žižu – dodao je Vujković.

Na pitanje da li će Srđan Marjanović ostati trener prvog tima novi predsjednik je odgovorio:

-Ne mogu da odgovorim na to pitanje, to treba da bude neko ko može nositi breme ovog vremena, ovog tereta i ove lokalne zajednice.

Pored Vujkovića u Upravnom odboru su još: Mladen Jelača, Dražen Vrhovac, Žarko kovačević, Halid Muslimović, Aleksandar Topić, Ognjen Hrnjak, Aleksandar Savić i Zoran Šormaz. Biće imenovana još dva člana, a predstavljaće prijatelje iz Mađarske koji su najavljeni kao potencijalni investitori u omladinskom pogonu kluba.

prijedor24h