Predsjednik Narodne partije Republike Srpske Darko Banjac čestitao je novinarima i svim zaposlenim u medijima 3. maj – Svjetski dan slobode medija.

Za demokratsko društvo kojem teži Republika Srpska veoma važnu ulogu imaju mediji jer su slobodni i profesionalni mediji potrebni Republici Srpskoj, rekao je Banjac.

On poručuje da je obilježavanje 3. maja Međunarodnog dana slobode medija prilika da novinarima, medijskim kućama i udruženjima novinara poželimo da rade profesionalno i da budu korektivni faktor koji će doprinijeti da čitavo društvo u Republici Srpskoj bude bolje.

– Novinarski posao nije lak i veoma je odgovoran. Od novinara se očekuje profesionalnost i nepristrasnost. Ali isto tako, kako se od novinara očekuje profesionalnost to mora doći i sa druge strane, od nosioci javni funkcija i javnih ličnosti Republike Srpske. Profesionalnost i uvažavanje mora biti obostrano. Čestitam svim novinarima Republike Srpske ovaj dan i želim mnogo uspjeha u radu uz želju da novinarstvo ima status u društvu kakav i zaslužuje – rekao je Darko Banjac, predsjednik  Narodne partije Srpske

Izvor: Srpskainfo