Fudbalska porodica Republike Srpske i BiH od danas u svojim redovima imaju doktora ekonomskih nauka.
Premijerligaški arbitar Dragan Petrović danas je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci odbranio doktorsku disertaciju i stekao ovo visoko akademsko zvanje čime je, na najljepši način, zaokružio višegodišnje školovanje i posvećenost ekonomskim naukama. Prije toga je diplomirao i magistrirao na istom Fakultetu.
Riječ je o jednom od najboljih fudbalskih sudija kojeg su imale Republika Srpska i BiH, bivšem internacionalcu, čovjeku koji je sudio bezbroj teških derbi utakmica i bio jedan od rijetkih arbitara sa najvećim povjerenjem u sudijskoj porodici, ponekad je bio i jedino rješenje koje se moglo naći. Nikada nijedna afera nije bila vezivana za njegovo ime!

Počeo je da sudi 2002. godine, a od sezone 2011/12. nalazi se na listi premijerligaških djelilaca pravde. Od 2018. do 2020. je bio internacionalac sa FIFA znakom na grudima, kada je pod čudnim, nerazjašnjenim i nelogičnim okolnostima izgubio status međunarodnog arbitra. Uprkos neargumentovanim osporavanjima od jednog dijela “saboraca” iz sudijske organizacije izgradio je svoje sportsko ime i prezime u neravnopravnim uslovima sa većinom svojih vršnjaka, pokazavši da grmečki duh koji nosi sa sobom nikada nije spreman na opciju – “predaja”!
Sudio je finale Kupa Republike Srpske 2009. godine između Kozare i Radnika, dva finala Kupa BiH Željezničar – Krupa i Sarajevo – Široki Brijeg, da bi kao sudija od najvišeg povjerenja 2019. godine, kao jedini arbitar iz Republike Srpske, dijelio pravdu na derbiju Prve lige Federacije BiH u Sarajevu između Olimpika i mostarskog Veleža. Sudio je dvadesetak utakmica na međunarodnoj sceni, a i danas o njemu riječi hvale govori Alen Snodi, Irac iz UEFA Sudijske organizacije.
Dragan Petrović je već četrnaest godina uspješan poslovni čovjek, na funkciji direktora preduzeća GD “Vrbas” a.d. Laktaši koje je najveći proizvođač betona na banjalučkoj regiji, ali i šire. Rođen je 10. septembra 1981. godine u Sanskom Mostu, oženjen je i otac je dvije kćerke. Potiče iz sportske porodice jer mu je otac Novak Petrović bio dugogodišnji arbitar i član Komisije za sudije i suđenje FS BiH, a brat Zoran takođe nekada uspješan sudija, danas delegat na utakmicama saveznog ranga FSRS.

Draganu Petroviću portal sportdc.net čestita na zvanju doktora ekonomskih nauka i želi sve najbolje u daljoj sportskoj, poslovnoj i životnoj karijeri.