Јako je neobično da Mladen Ivanić tvrdi kako se Milorad Dodik sakrio u mišiju rupu, jer bi od jednog takvog intelektualca, ipak, bilo za očekivati da ima sposobnost da prepozna kako je u toj mišijoj rupi i dalje kao i uvijek potpuno sam, istakao je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Kovačević je u izjavi za Srnu ocijenio da je “epohalan nivo neznanja i neobaviještenosti koji pokazuje Mladen Ivanić kada govori o sankcijama Miloradu Dodiku i odnosu predsjednika Dodika prema zajedničkim institucijama BiH, ali i prema Ruskoj Federaciji”.

– Ukoliko je to samo neznanje, a ne i zla namjera prema svom narodu, možemo zaključiti da je Republika Srpska dobro prošla u toku Ivanićevih mandata u institucijama Srpske i zajedničkim institucijama, kada je usvojena sporna Strategija spoljne politike, izvršena masovna pljačkaška privatizacija, ukinuta finansijska nezavisnost Srpske i doneseno mnogo drugih odluka štetnih po Srpsku! – naglasio je Kovačević.

Ipak, dodao je on, ukoliko u pitanju jeste zla namjera, ona pokazuje pravi karakter Ivanića, njegove stranke i njegovih kolega iz opozicije, koji i u ovim teškim vremenima, na zalasku svojih karijera, ne prezaju od manipulisanja građanima, dodvoravanja strancima i ne odustaju od nanošenja štete svom narodu i svojoj državi.

Autor: SRNA/ATV