Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović posjetila je večeras u Prijedoru tradicionalni skup penzionera čiji je organizator bilo mjesno penzionersko udruženje Gomjenica.

– Ovo je, zaista, divan skup na koji je došlo više od 400 penzionera da se provesele i da pokažu da zajedno mogu da funkcionišu i definišu stavove. Ovo je sjajna prilika da pokažemo da su zajedno različite generacije – izjavila je Cvijanović.

Ona je istakla da gaji posebne emocije kada su u pitanju penzioneri, odnosno njihovo udruženje sa kojima dobro sarađuje desetak godina.

– Zahvalna sam što su oni meni pomagali dok sam bila predsjednica Vlade da donosim sa svojim kolegama u tom periodu teške odluke, ali koje su bile dobre za naše penzionere. To je bilo ono vrijeme kada smo uveli u trezorski sistem plaćanja i kad smo krenuli sa povećanjima penzija i redovnim i vanrednim usklađivanjem. Veže nas mnogo dobrih momenata, ali i teških odluka koje su se, na svu sreću ispostavile, dobre – naglasila je Cvijanović.

 

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Јavor izjavio je da je Udruženje penzionera jedna od najjačih i najorganizovanijih organizacija i u gradu i u Republici Srpskoj.

– Grad Prijedor ima odličnu saradnju kako sa lokalnim, tako i sa republičkim udruženjem penzionera. Grad Prijedor je stao iza svojih penzionera i ove godine smo povećali izdvajanja koja se odnose na njihovo udruženje sa 250.000 na 300.000 KM. Želimo da se ova saradnja nastavi i da je podignemo na viši nivo – rekao je Јavor.

Predsjednik Udruženja penzionera grada Prijedora Slobodan Brdar izjavio je da je u pitanju tradicionalno druženje penzionera Gomjenice, a da su se okupili i predstavinici drugih mjesnih udruženja penzionera.

Brdar je naglasio da ne bi bili u prilici da organizuju ovakva druženja da nije pomoći od gradske administracije Prijedora i Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske.

On je istakao da ovakva druženja dobor dođu starijoj populaciji.

– Nisu penzioneri željni jela i pića, već da vide jedni druge jer smo se kao ljudi otuđili u svemu. Ovo je tradicija koja traje 16 godina i mi smo prepoznatljivi po ovim druženjima u Republici Srpskoj, kao i ostvarenom doborom sradnjom sa gradskom administracijom – rekao je Brdar.

Druženju je prisustvovao i Ratko Trifunović, predsjednik Udruženja penzionera Republike Srpske, koji je izrazio želju da se ova druženja održavaju češće i više.

– Vidite kako je taj narod večeras veseo, razdragan. To je za njih zaista jedno uživanje – rekao je Trifunović.

Autor: SRNA/RTRS