Beograd, 31. maja 2022.- Predsednik Srbije Aleksandar Vucic polozio je danas zakletvu pred poslanicima u parlamentu, cime je otpoceo njegov drugi predsednicki mandat. Vucic je, drzeci desnu ruku na Ustavu Sbrije i Miroslavljevom jevandjelju, najstarijoj srpskoj knjizi, izgovorio tekst zakletve. FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bs

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zaprijetio je najvećim klubovima u ovoj zemlji Crvenoj zvezdi i Partizanu uslijed velikih dugova za porez.

Vučić je najavio da država neće nikome tolerisati neplaćanje poreza pa tako ni vječitim rivalima Zvezdi i Partizanu.

“Veliki su dugovi FK Partizan i FK Crvena zvezda. Vjerujem da će moći da u skladu sa unaprijed pripremljenim planom reorganizacije i reprogramom, kako mi to nazivamo, plaćaju svoje obaveze. U protivnom, uslijediće blokada i stečaj”, poručio je predsjednik Srbije.

Država je od 2012. do 2022. godine podržala FK Crvena zvezda sa 17,6 miliona evra, dok je Partizan od Srbije dobio 14 miliona evra.

Ministar finansija Siniša Mali otkrio je kako je dug Zvezde za porez 859,7 miliona dinara, dok Partizan duguje Milijardu i 299 miliona dinara.

“Izašli smo sa tačnim ciframa. To da li neko priznaje, ne priznaje kamate ili ne znam šta, kamata je sastavni deo poreskog opterećenja za svakoga u ovoj zemlji, tako i za te klubove. I porez će morati da plate svi. To je naša ključna poruka i FK Crvena zvezda i FK Partizan i Košarkaški klub Partizan, a najmanje duguje KK Crvena zvezda što se poreza tiče, ali svi će morati da plate porez”, dodao je Vučić.

Ministar finansija napomenuo je da je Srbija izdvojila i novac kako bi pomogla i druge sportske klubove u zemlji, pored Zvezde i Partizana.

Izvor: Agencije